Liderler zirvesinin koronavirüs nedeniyle telekonferansla yapılacağı iddia edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde 17 Mart Salı günü İstanbul'da yapılması planlanan liderler zirvesi, yeni tip koronavirüs nedeniyle telekonferans yoluyla yapılacak

Liderler zirvesi koronavirüs nedeniyle iptal edildi / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göçmen krizi ile ilgili Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gelecek hafta yapılacak zirveyi telekonferans yoluyla gerçekleştireceği öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters haber ajansının bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde kararın, koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik tedbir sebebiyle alındığı kaydedildi.

Bu arada koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan da tüm yurt dışı programlarını erteledi.

Daha önce yapılan açıklamada, Erdoğan, Merkel, Macron ve Johnson'ın 17 Mart'ta göçmen konusuyla ilgili İstanbul'da zirve yapacağı belirtilmişti.

Öte yandan Merkel’in haftaya Erdoğan ile Türkiye’de bir araya geleceği hatırlatılarak, bu görüşmenin olup olmayacağı sorusuna Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, koronavirüs salgınına işaret ederek, "Bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olası görüşmeyle ilgili hala planlama aşamasındayız" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın salı günü İstanbul'da Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir zirve toplantısı yapacağını söylemişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU