Açlık grevindeki HDP milletvekili Leyla Güven'i evinde ziyaret ettiler

78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can, Gazeteci Ali Bayramoğlu, İHD Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan açlık grevinin 97. gününde olan Leyla Güven’i ziyaret etti

Celalettin Can, Ali Bayramoğlu ve Öztürk Türkdoğan HDP Milletvekili Leyla Güven'i ziyaret etti / Fotoğraf: Twitter

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven açlık grevinin 97. gününde. 2013 yılında, çözüm süreci kapsamında kurulan Akil İnsan Heyeti’nin 3 üyesi, grevin ilk 79 gününü cezaevinde geçirdikten sonra tahliye edilen Güven’i evinde ziyaret etti. 

78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can, İnsan Hakları Derneği Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan ve gazeteci Ali Bayramoğlu ziyaretin ardından açıklama yaptı.  

İHD Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan, ziyareti farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.   

“Bizler insan hakları savunucuları olarak yaşamdan ve sağlıktan yanayız. Kendisini sağlıklı bir şekilde aramızda görmek istiyoruz. Umuyorum ki; bu sese kulak verilir ve Türkiye’deki tecrit kaldırılır. Bizler de Leyla Güven ve açlık grevindeki 300’ü aşkın mahpusun sağlık haklarını korumuş oluruz” 

Öztürk Türkdoğan Adalet Bakanız ile görüştüklerini, ilk fırsatta da Cumhurbaşkanı ile görüşmek istediklerini söyledi. Gazeteci Ali Bayramoğlu, Güven ile sohbetlerini anlattı.  

“Leyla hanım katıldığım ve etkileyen cümleler kurdu. Bunları kendi kelimelerimle söylüyorum; tecridin kalkması için yola çıktım ama bugün Türkiye’nin geldiği noktada bu eylem büyük bir siyasi tecridin ve bir topluluk ve siyasetine yönelik tecridin kalkmasının simgesi haline döndü. Ben onun yaşamasını istiyorum”

78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can kamuoyunda ve hükümette Leyla Güven’e karşı yeterli duyarlılık gösterilmediğini söyledi.

DAHA FAZLA HABER OKU