Salgını fırsat bilip Amazon'u koronavirüs konulu e-kitapla doldurdular

Yazarlar süregelen salgını paraya çevirmek konusunda vakit kaybetmedi

Amazon koronavirüs konulu e-kitaplar hakkında açıklama yaptı (AFP)

Ölümcül koronavirüs dünyaya yayılmaya devam ederken, Amazon virüsü konu alan ve yazarların kendilerinin yayımladığı dijital kitaplarda büyük bir artışa tanıklık ediyor.

Bunlar arasındaki düzinelerce kitap, yüz sayfadan daha kısa kılavuzlardan oluşuyor ve koronavirüse yakalanmaktan nasıl kaçınılacağına yönelik öneriler sunuyor.

Bunların çoğu doğrudan internetteki haber metinlerinden yapılmış intihallerden oluşuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte, tüm kitaplar enfeksiyon önleme rehberi değil. Koronavirüs gündeminden para kazanmayı uman diğer kitaplar arasında Amanda King'in kendi el temizleyicinizi yapma kılavuzu ve Amazon dükkanından halihazırda kaldırılmış olan, komplo teorileriyle ilgili Koronavirüs Kovid-19 Tartışması: Çin’den Gelen Şeytan Virüsü Etrafındaki Komplo Teorileri (Coronavirus Covid-19 Controversy: Conspiracy Theories Around the Demon Virus From China) de bulunuyor.

Ayrıca Maximus Williams'ın Koronavirüs Zombileri Cilt 1: Yaşayan Ölüler Kıyameti (Coronavirus Zombies Volume 1: The Living Dead Apocalypse) adlı zombi temalı bir gerilim kitabı da var.

Amazon yazarların yayımladığı e-kitaplar bölümünde katı kurallara sahip fakat içeriklerin geniş kapsamı, koronavirüs temalı kitapların akışını takip etmek konusunda zorlandıkları anlamına geliyor.

Şirket yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Satıcıların, yazarların ve yayımcıların ürün detayları sayfalarında doğru bilgi vermesini her zaman zorunlu tuttuk ve kurallarımızı ihlal edenleri kaldırıyoruz.
Ayrıyeten, ilgili arama sonuçları sayfasının üstünde, müşterilerin virüs ve koruyucu önlemler hakkında daha fazla bilgi edinebilecekleri Birleşik Krallık hükümeti tavsiyelerine bağlantı veriyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU