Ekrem İmamoğlu, AK Parti ve MHP’ye isyan etti: Nereye kadar engelleyeceksiniz?

İBB Başkanı İmamoğlu, bütçede yer almasına rağmen borçlanma yetkisine onay vermeyen AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerine tepki göstererek, “Bunun üzerinden siyaset yaparsanız toplumun vicdanında sınıfta kalırsınız” dedi

İsmail Küçükkaya’nın FOX TV’deki Çalar Saat programına konuk olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, 9 yıldır gündemde olan Kanal İstanbul projesi hakkında halkı bilgilendirmeye başladıklarını ve bunun ardından projeye karşı çıkanların oranının yüzde 60 civarında olduğunu savundu.

“Engelleseniz nereye kadar engelleyeceksiniz”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinin belediye meclisinde oybirliği ile kabul edilmesine rağmen, borçlanma yetkisi vermeyen AK Parti ve MHP’li meclis üyelerine seslenen İmamoğlu, ”Meclis izleniyor. 2,3 milyarlık lira bir borçlanma talebimiz var. Bu rutin. Çünkü ben borçlanırsam ancak geçmişten gelen 4.6 milyar liralık borcu ödeme şansım var. Bunu bütçede onaylıyorsun. Borçlanmaya geldi sıra 3 aydır bekletiyorsunuz. Tamamen keyfi. Bunu engelleseniz engelleseniz nereye kadar engelleyeceksiniz. 2 kere 2 dört gibi bir şey. Bunun üzerinden siyaset yaparsanız toplumun vicdanında sınıfta kalırsınız” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Vicdanen rahatsız değilim”

Erzurum tatiliyle ilgili tartışmalara da yanıt veren İmamoğlu, “Ben göstermek niyetinde değildim, öyle bir linç başladı ki, mecburen ailemle buradayım demek zorunda kaldım. Ben orada eğlenmedim, konsere gitmedim. Çocuklarımla bir arada olmak zorundayım, ben çocuklarımla üç boyunca dertleştim. Ben vicdanen rahatsız değilim” diye konuştu.

Ulaşım fiyatlarına yapılan zamma ilişkin bilgi veren İmamoğlu, "Bu sene itibariyle sübvansiyon rakamımız 3,7 katrilyon. Neredeyse bizim gelir bütçemizin yüzde 20'sini ulaşımı sübvansiye etmek durumunda kalıyoruz. Son 3 yılda zam yapılmamış, bize kaldı" ifadelerini kullandı.

"Tutuklanan gazeteciler bağımsızlığına hızlıca kavuşmalı"

İmamoğlu, tutuklu gazetecilerin bir an önce bağımsızlığına kavuşması gerektiğini belirterek, “Tutuklanan bu arkadaşlar gazeteciler yapıyor. Biz onlara bu özgürlüğü tanımazsak, bizim itibarsızlığımızla sonuçlanacak. Gazeteciler bağımsızlığına hızlıca kavuşmalı” dedi.

Büyükşehir belediyesinin virüse karşı aldığını önlemler ile ilgili bilgi veren İmamoğlu şunları kaydetti:

Biz şu tarafını ifade edelim, sahaya 30 araç çıkardık sayıyı 40'a çıkaracağız. Biz bütün İETT araçlarını normalde dezenfekte diyoruz ama bunu yoğunlaştırdık. Gün içinde mola veren araçlarımıza da dezenfekte işlemi yapıyoruz. Tüm İETT otobüsleri, otobüs A.Ş.'lere ait otobüsleri, metroları. Şoförlere eğitim vermeyi, bu düzenlemeyi de kendileri yönetmesi lazım. Camileri geziyoruz. Biz tarihi camilerden sorumluyuz. İlçe belediyeleri de bu anlamda hassas davranıyorlar. 39 ilçe belediyesini davet ettik, nasıl dezenfektan yapıyoruz hangi ürünleri kullanıyoruz kendi deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Okullar çok özel yerler. Belli yaştaki çocukları zemini, tuvaletleri dezenfekte edersiniz ama çocuklar çok sık temas ediyorlar, hareketliler o bakımdan bu ilk ve orta dereceli çocukların tatil edilişini doğru buluyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU