CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Aydar: Görevimin başındayım

Kadir Aydar görevden alındığı iddialarını yalanlarken Independent Türkçe’nin ulaştığı İçişleri Bakanlığı yetkilileri de belediye başkanı hakkında herhangi bir işlemin yapılmadığını iddia etti

Adana’ya bağlı Ceyhan Belediyesi’nin CHP’li başkanı Kadir Aydar’ın kesinleşmiş bir cezasından dolayı İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınarak yerine Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın atandığı iddia edilmişti.

Haberin ardından Independent Türkçe’nin ulaştığı İçişleri Bakanlığı yetkilileri kendileri tarafından Aydar’la ilgili yapılmış herhangi bir işlem olmadığı belirtildi.

Aydar da sosyal medyasından yaptığı açıklamada görevden alındığı iddialarını yalanlayarak şöyle konuştu:

Ceyhan Belediyesi’ne kayyum atandı gibi laflar dolaşıyor. Bu doğru değil. Ceyhan Belediyesi’ne kayyum atanamaz. Biz burada yolsuzluğu, hırsızlığı, israfı önledik. Bu sebeplerden dolayı şahsıma siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar. Bu bir hukuki müdaheledir. Bu Ceyhan’a Ceyhanlı’ya yapılan sivil bir darbedir. Bu gibi mahkeme olmuş da ceza almış değilim. Bir karar çıkmış değil. 13 yıl önce olmuş bir olaydan dolayı 10 ay 10 ay olmuş cezaları birleştirip 20 ay haline getirip 12 ay üzeri olduğu için şahsıma siyasi yasak haline getirmeye çalışıyorlar.

 

"Görevimin başındayım"

Aydar sözlerini şöyle devam ettirdi:

Dosya kapanmış, infaz olmuş, seçime girmişim, altı ay aday aday kalmışım, bir yıldır belediye başkanlığı yapmışım. Ceyhan tarihinde en yüksek oyla seçilmiş başkanım. Bu birilerini rahatsız etmiştir. Şahsımla ilgili söylenenler yalandır. Görevimin başındayım. Ama şu doğru ki onlar bana siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar. Ne olursa olsun mücadeleye devam edeceğiz.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU