Koronavirüs salgını nedeniyle Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları ertelendi

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde gelecek hafta oynanacak tüm karşılaşmalar ileri bir tarihe alındı. Öte yandan Fransa'da 1. ve 2. ligler süresiz ertelendi

Fotoğraf: AA

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada 160’dan fazla ülkeye kısa süre içerisinde yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, Avrupa futbolunu etkisi altına aldı. 

Avrupa futbolunun en önemli organizasyonlarından olan UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin Kovid-19 salgını gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

 

 

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Kovid-19 salgınının Avrupa'da yayılması ve farklı hükümetler tarafından alınan ilgili kararlar nedeniyle, gelecek hafta oynanması planlanan tüm UEFA müsabakaları ertelendi" ifadelerine yer verildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 17 Mart salı günü Manchester City-Real Madrid ve Juventus-Olimpique Lyon, 18 Mart Çarşamba günü ise Barcelona-Napoli, Bayern Münih-Chelsea maçlarının oynanması planlanıyordu.

UEFA Avrupa Ligi'nde ise Wolverhampton-Olimpiakos, Bayer Leverkusen-Glasgow Rangers, Shakhtar Donetsk-Wolfsburg, Getafe-Inter, Basel-Eintracht Frankfurt, Manchester United-LASK Linz, Kopenhag-Medipol Başakşehir ve Roma-Sevilla maçları ileri bir tarihe ertelendi.

Öte yandan dün akşam oynanması planlanan Sevilla-Roma ve Inter-Getafe maçları, Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenmişti.

 

PSG1-AFP.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Fransa'da ligler askıya alındı

 Fransa 1. ve 2. Futbol Liglerinde maçlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alındı.

Fransa Profesyonel Futbol Ligi (LFP), ülkede yayılan ve 61 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını nedeniyle aldığı tedbirlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 1. ve 2. liglerdeki maçların bugünden itibaren yeni bir duyuruya kadar askıya alındığı belirtildi.

 

 

Daha önce 1. ve 2. futbol liglerindeki maçların, koronavirüs salgını nedeniyle 15 Nisan'a kadar seyircisiz oynanması kararlaştırılmıştı.

 

Formula-E-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Formula E koronavirüs nedeniyle askıya alındı

Elektrikli otomobillerin yarıştığı 2020 Formula E Şampiyonası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçici bir süreliğine askıya alındı.

Organizasyondan yapılan açıklamada, uzmanlarla yapılan görüşmenin ardından, özellikle Avrupa'da yayılan salgının etkisinin, gelecek ay boyunca zirve yaparak devam etmesinin öngörüldüğü, bu gerekçeyle Formula E'nin bir süreliğine askıya alındığı belirtildi.

 

 

Formula E'den yapılan önceki duyurularda, 21 Mart'taki Çin ve 4 Nisan'daki İtalya ayaklarının ertelendiği, 6 Haziran'daki Endonezya yarışının ise iptal edildiği bildirilmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU