Beştepe’de koronavirüs zirvesi: Okullar için tatil kararı çıktı

5 saat süren zirve sonrası yapılan açıklamada Erdoğan'ın yurt dışı planlarının ertelendiği bildirildi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 5 saat süren koronavirüs zirvesi yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, alınacak tedbirlere ilişkin toplantının ardından yaptığı açıklamada, ilk, orta ve liselerin 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edileceğini söyledi.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin detaylarını ve uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklama yapacak.

Kalın, "Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler" dedi.

Üniversiteler 3 hafta süreyle tatil edilecek

Kalın, açıklamasında, üniversitelerin de 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edileceğini kaydetti.

YÖK: İdari ve akademik personele tatil olmayacak

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada, "Üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacak. Koronavirüsün Türkiye'deki seyrine göre bu konu yeniden değerlendirilecek. Üniversitelerde 16 Mart'ta başlayacak tatil süresince online ve uzaktan eğitimle ders yapılmayacak" bilgisi paylaşıldı.


"Nisan sonuna kadar seyircisiz"

Spor müsabakaları ise nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak.

"Vatandaşımızın aktif rol oynması önem arz ediyor"

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kalın, "Vatandaşlarımızın aktif rol oynamaları, rehavete ve paniğe kapılmadan yapılan resmi açıklamaları dinlemek ve tavsiyeleri titiz bir şekilde uygulamak suretiyle bu süreci atlatmamız büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Kamu görevlileri izne tabi

Kalın, kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili aldıkları karar için, "Fevkalade bir durum olmadığı sürece kamu görevlileri izne tabi olacaktır" diye açıkladı.

Erdoğan'ın ziyaret planları iptal

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı planlarına dair de açıklama yapan Kalın, ziyaretlerin de ertelendiğini bildirdi.

İlk vaka hakkında açıklama

Kalın, Türkiye'de tespit edilen ilk koronavirüs vakası hakkında, "Bu kişinin sağlık durumu iyi, karantinaya alınan kişilerle ilgili de sorun söz konusu değil" açıklaması yaptı.

Zirveye kimler katıldı?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeleri katıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU