Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı: Parfümler out, kolonya in… Gençlerin kolonya ile yeniden tanışma zamanı

İstanbul’da konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, perakende sektörünün martta yavaşlasa da nisan sonrası Ramazan ve turizm sezonu ile birlikte toparlanacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) tarafından düzenlenen Markalı İhracat Zirvesi’nde konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Türkiye’de bir kişide tespit edilen koronavirüs vakası sonrası oluşan “fazla paniğin yersiz olduğunu” söyledi. 

Gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Nebati, alışveriş merkezlerinin salgına hazır olduğunu, perakendecilerin yeterli ürünü bulunduğunu ifade etti. 
 

Nureddin Nebati
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati​​​​​/ Fotoğraf: AA


Türkiye'deki 3 milyondan fazla işletmenin 720 bininin perakende sektöründe faaliyet gösterdiğini aktaran Nebati, perakendedeki büyümenin martta koronavirüs kaynaklı olarak bir miktar düşebileceğini ancak nisandan itibaren ramazan ayı, bayram ve turizm sezonuyla birlikte hızlıca olması gerektiği yere geleceğini söyledi. 

“Her şeyi ekonomik okumaya kalkarsak panik ve telaş olur”

Nureddin Nebati, insanların koronavirüse karşı kolonya tüketimine yöneldiğini ve kolonya tüketiminin ciddi oranda arttığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Annelerimizin evlerine misafir geldiğinde yaptıkları ilk iş, kolonya ile onlara 'hoş geldin' demek ve onları ferahlatmak... Aslında bu bir nevi dezenfeksiyon... Şimdi onun bir geriye dönüşü... Geleneğin, kadim olan kültürün günlük yaşamlarla trendlere dönüştürüldüğü dünyada bize bir şeyler hatırlatıyor. Her şeyi ekonomik olarak okumaya kalkarsak, her şeyi dünyevi bakış açısıyla değerlendirirsek panik ve telaş olur. Yapılması gereken alınan tedbirleri uygulamak. 

Şimdi kolonya ile yeniden tanışmanın zamanı... Yıllardır kolonyayı beğenmeyenler, derecesini bilmeyenler... Ucuz, steril ve dezenfeksiyon açısından önemli olan kolonya ile gençlerimizin yeniden tanışma zamanı... Parfümler out, kolonya in oldu şimdi. Bu bir trend mi olur, modaya mı dönüşür, bilmiyorum.


AA 

DAHA FAZLA HABER OKU