Selvi: Erdoğan, Babacan’ın partisindeki kurucular kurulu üyesi için “O kripto FETÖ’cü” dedi

Hürriyet yazarı: Hem de üstüne basa basa... O isim bende ama sormayın, söylemem...

Fotoğraf: alibabacan.com.tr

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Ali Babacan’ın kurucu genel başkanı olduğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) hakkında yazdı. Selvi’nin aktardığına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partinin bir kurucular kurulu üyesi için “O kripto FETÖ’cü” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi’nin bugünkü köşesinin ilgili kısmı şöyle:

AK Parti kulislerinde sıkça, “Onların ne yapacağı önemli değil. Önemli olan bizim ne yapacağımız” sorusu soruluyordu. Toplumun AK Parti’ye olan güveninin devam ettiği ama yanlış giden işlerin düzeltilmesini beklediği, partinin güvenlikçi politikalardan çıkıp yeniden reformcu günlere dönmesi gerektiği yönünde değerlendirmeler yapılıyordu. Ali Babacan’ın konuşması yeni bitmişti. Bir milletvekili, “Babacan’ın ağzı, muhalefet ağzı değil” dedi. Milletvekillerinin şaşırdığını görünce “FETÖ ağzıyla konuşuyor” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Babacan partisiyle çok ilgili durmadığını söylemiştim. Ali Babacan’la iplerin koptuğu görüşmede “Ümmeti parçalamaya hakkınız yok” demişti. Erdoğan’a, Babacan’ın partisindeki kurucuların isimlerini ilettiklerinde bir kurucu üye için “O kripto FETÖ’cü” demiş. Hem de üstüne basa basa... O isim bende ama sormayın, söylemem...

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU