BM'den bütün ülkelere çağrı: Virüsle mücadelede çabaları artırın

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, pandemi ilan edilen koronavirüs için “Seyrini değiştirebiliriz” açıklaması yaptı

Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "pandemi" olarak nitelendirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ortak bir tehdit olduğunu belirterek, bütün hükümetlere salgınla mücadelede çabalarını artırmaları çağrısı yaptı.  

Guterres, Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüsü pandemi kategorisine almasının ardından, yazılı bir açıklama yaparak sorumluluk ve dayanışma çağrısında bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Virüs ile mücadele ederken,  korkunun yayılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini belirten Guterres, ''Birlikte bu pandeminin seyrini değiştirebiliriz. Bütün hükümetlere virüsle mücadelede çabalarını artırması çağrısı yapıyorum. Herkesi etkileyen bu kriz karşısında hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz'' ifadesini kullandı.

BM Genel Merkezi'ne ziyaretçi alınmayacak

BM, binası da salgın nedeniyle ziyaretçilere kapatıldı. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı yazılı açıklamada, New York'ta koronavirüs vakalarının 163'e ulaşması ile bugün itibariyle BM Genel Merkezi'nin tüm ziyaretçi girişlerine kapatılacağını duyurdu.

Koronavirüse karşı önlem kapsamında Genel Sekreterlik'teki personel sayısının da azaltıldığını belirten Dujarric, durumun izlenmeye devam edeceğini ve gerekli görülürse önlemlerin artırılacağını ifade etti.

 

4 binden fazla kişi hayatını kaybetti

Pandemi ilan edilen koronavirüs salgını can almaya devam ediyor.

Bugüne kadar 29 ülkede, 4 bin 384 hasta öldü.

Çin’de 3 bin 201, İtalya'da 631, İran'da 354, Güney Kore'de 61, İspanya'da 49, Fransa'da 33, ABD'de 31, Japonya'da 19, Irak'ta 8, İngiltere'de 6, Hollanda'da 4, Avustralya'da 3, İsviçre'de 3, Almanya'da 3, San Marino'da 2, Lübnan’da 2, Kanada, Lübnan, Panama, Fas, Endonezya, Mısır, Tayland, Tayvan, Filipinler Belçika, Hindistan, Arnavutluk ve Arjantin'de birer kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Belçika, Hindistan, Endonezya, Arnavutluk ve Panama da virüsten ilk ölümler gerçekleşti. Virüsün can aldığı ülke sayısı 29 oldu.

Arnavutluk Sağlık Bakanlığı, koronavirüs tespit edilen 73 yaşındaki bir kadının yaşamını yitirdiği bildirildi. 

Belçika Sağlık Bakanı Maggie De Block, Brüksel'de tedavi gören 90 yaşında bir hastanın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtti.

Panama Sağlık Bakanı Rosario Turner, diyabet ve zatürre rahatsızlıkları bulunan bir kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU