İstanbulluların gözünden koronavirüs

Independent Türkçe, İstanbullulara yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan bireysel tedbirleri sordu. Hijyen kurallarına dikkat ettiklerini belirten vatandaşlar, piyasaların durgunluğundan yakındı

Çin'in Vuhan kentinden 116 ülkeye yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19), yaklaşık 4 bin 400 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Türkiye’de de Kovid-19 vakasına rastlandığının açıklanmasının ardından virüse ilişkin haberler ülke gündeminde ilk sırada yer aldı.

Independent Türkçe, İstanbullulara, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınını ve virüse karşı alınan bireysel tedbirleri sordu.

Genel anlamda hijyen kurallarına uyarak önlem almaya çalıştıklarını söyleyen vatandaşların ortak dileği, devletin tedbirleri artırıp can kaybı yaşanmasını önlemesi.

Vatandaşların çoğu, salgının küresel bir sağlık tehdidi olduğu gerekçesiyle Türkiye’de vaka görülmesini doğal karşılıyor. 

İstanbulluların çoğu Sağlık Bakanlığı'nın süreci iyi yönettiğini düşünse de, doğru bilgilendirme yapılmadığını iddia edenler de bulunuyor.

Kovid-19 vakasını soğukkanlılıkla karşılayanlar ağırlıkta olsa da, paniğe kapılanlar da yok değil.

Koronavirüs esnafı vurdu: Sinek avlıyoruz

Yabancılarla ticaret yapan ve özellikle kağıt paralarla direkt temasta bulunan esnafın eldiven kullanması da bireysel tedbirler arasında yer alıyor. 

Hali hazırda piyasanın ekonomik sıkıntıda olduğunu ve virüs söylentileri nedeniyle işlerin iyice durmasından yakınanlar da var.. 

Virüs fırsatçıları

Koronavirüs tehdidi nedeniyle kriz fırsatçılarına gün doğmasından şikayetçi olanlar da bulunuyor.

Koronavirüs endişesiyle vatandaş marketlere hücum etti

Dün gece saatlerinde Türkiye'de bir kişide Kovid-19 testinin pozitif çıktığının açıklanmasının ardından bugün pek çok ezcane ve markette ürünler tükenme noktasına gelmişti.

100’lük ve 200’lük paketlerde 3-4 liraya satılan cerrahi maskelerin tanesi 5 liraya çıkarken, 1 liralık filtreli maskelerin satış fiyatı Türkiye’de vaka görülmesinin ardından 60 lirayı bulmuştu.

Çeşitli maskelerin internette 200-300 lirayı bulan fiyatlardan satılmaya çalışılması da tepki çekmişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU