HDP'li Paylan: Anaokulundan üniversiteye kadar tüm okullar tatil edilsin

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, yeni tip koronavirüsün yayılmaması için anaokullarından üniversitelere kadar bütün okulların en az 15 gün süreyle tatil edilmesi çağrısında bulundu

Fotoğraf: AA

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, TBMM’de düzenlendiği basın toplantısında, Türkiye’ye de sıçrayan koronavirüs (Kovid-19) salgını hakkında önerilerini açıkladı.

Koronavirüsün bütün dünyada hızla yayıldığını, Türkiye'de bir vakanın görüldüğünü anımsatan Paylan, öğrencilerin virüsün yayılmasına neden olabileceğini belirterek, "Maalesef Türkiye'de çocuklarımızın okulları henüz tatil edilmedi. YÖK Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı devreye girerek bir anaokullarından üniversitelere kadar bütün okulları en az 15 gün süreyle tatil etmelidir"dedi.

Koronavirüsün ekonomiye de büyük darbe vurduğunu dile getiren Paylan, Çin, İran ve İtalya ekonomisinin durma noktasına geldiğini belirtti.

Paylan, İtalya'nın en önemli meydanlarının boş kaldığını, marketlerde gıda kalmadığını, esnafların iş yapamadığını ve işsizliğin de arttığını dile getirdi. Türkiye'de yaklaşık 8 milyon işsiz olduğunu, salgın nedeniyle yüzbinlerce kişinin işsizler ordusuna katılacağını iddia eden Paylan şunları söyledi: 

Ekonomi Bakanımız Berat Albayrak, ne hikmetse ekonomik etkileriyle ilgili tek bir kelime bile etmiyor. Bugünler sadece Sağlık Bakanı'nın değil Ekonomi Bakanı'nın da konuşması gerekiyor. Gelin başta Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri olmak üzere alınacak tedbirleri TBMM çatısı altında konuşalım.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU