Haltere koronavirüs engeli: Avrupa ile Afrika halter şampiyonaları 2 ay ertelendi

Rusya'da düzenlenecek Avrupa Halter Şampiyonası ile Mauritius'da yapılacak Afrika Halter Şampiyonası, koronavirüs nedeniyle 2 ay ertelendi. Japonya'daki basketbol maçlarının ise seyircisiz oynanacağı duyuruldu

Fotoğraf: AA

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, spor organizasyonlarını etkilemeye devam ediyor.

Uluslararası Halter Federasyonu'ndan (IWF) yapılan açıklamaya göre 13-21 Nisan tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenmesi planlanan turnuva, sağlık tedbirleri doğrultusunda 13-21 Haziran'a alındı.

Öte yandan Mauritius'un Vacoas kentinden düzenlenmesi planlanan Afrika Halter Şampiyonası'nın da koronavirüs salgını ve ülkeler arasında uygulanan seyahat kısıtlamaları gerekçe gösterilerek, 15-23 Haziran tarihleri arasında aynı yerde düzenleneceği bildirildi.

 

Japonya koronavirüs- Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Japonya'daki basketbol maçları koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanacak

Japonya 1. ve 2. basketbol liglerinde 14 Mart-1 Nisan tarihlerinde oynanacak karşılaşmalara, Kovid-19 salgını nedeniyle seyirci alınmayacağı açıklandı. 

Artan sağlık endişeleri yüzünden 26 Şubat-11 Mart tarihlerindeki 99 müsabakayı erteleyen Japonya Profesyonel Basketbol Ligleri (BLG) yönetimi, salgının büyümemesi için yeni tedbirler aldı.

BLG'den yapılan açıklamada, 14 Mart-1 Nisan tarihlerinde oynanacak 1. ve 2. liglerdeki 131 karşılaşmaya seyirci alınmayacağı belirtildi.

3. lig müsabakaları da 12 Mayıs'a kadar ertelenmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU