Koronavirüs endişesiyle vatandaş marketlere hücum etti... Un, makarna ve temizlik rafları boşaldı

Türkiye’de koronavirüsün tespit edilmesinin ardından ülkenin her yerinde tedbir alınırken vatandaşlar da marketlere akın etti. Vatandaşlar, zam gelme endişesiyle gıda ve temizlik ürünleri satın aldı

Fotoğraf: Independent Türkçe

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, gece yarısı koronavirüs taşıyan bir hastanın tespit edildiğini açıklamasının ardından, ülke genelinde uygulanan tedbirlere yenileri eklendi.

Kamu kurumları, toplu taşıma ve halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfektasyon işlemleri gerçekleştirildi.

Bazı vatandaşlar da virüsten korunmak için maske ve el dezenfektasyonlarıyla sokaklara çıktı.

Salgın endişesi market raflarını boşaltırdı

Ülkenin her yerinde virüse karşı tedbirler alınırken, vatandaşlar da marketlere giderek gıda ürünleri satın almaya başladı.

Yoğun olarak ana gıda maddelerinin satın alındığı görülürken, marketlerin raflarındaki boşluklar dikkatlerden kaçmadı.

En çok makarna ve un satın alındı

Vatandaşların en çok satın aldığı gıda maddelerinin başında makarna ve un gelirken, raf ömrü uzun olan konservelerin de çok sayıda tüketildiği görüldü.
 

Market4.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Sıvı yağ ve kahvaltı ürünlerinin bulunduğu rafların da tükenmeye başladığı görüldü. Temizlik malzemeleri ve kağıt havluların olduğu reyonlardaki ürünlerin de neredeyse tükendiği tespit edildi. 
 

Market5.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


“Zam gelecek” korkusu marketlere akın ettirdi

Alışverişe gelen bazı vatandaşlar ürünlere zam geleceği korkusuyla markete geldiğini belirtti.
 

Market3.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Gıda maddelerine zam gelmesi yahut toptancıların ürünleri stoklanması endişesiyle markete geldiklerini belirten bazı vatandaşlar, bu nedenle poşetlerce ana gıda maddeleri satın aldıklarını ifade etti.

Çoğu “Bize kalmaz” korkusuyla marketlere koştu

Sosyal medyada market raflarının boşaldığı gösteren fotoğraflar gördükten sonra markete geldiklerini belirten birçok vatandaş da, ürün kalmayacak korkusundan dolayı alışveriş yaptıklarını söyledi.
 

Market2.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Vatandaşların bir kısmı ise virüs bulaşma korkusundan dolayı, insanların toplu olarak bulunduğu yerlere bir daha girmek zorunda kalmamak için önceden marketlere geldiğini ifade etti.

Pekcan: Fırsatçılara geçit verilmeyecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gıda fiyatlarındaki artışlar ve market raflarında gıda ürünlerinin tükenmesiyle ilgili olarak Pekcan, “Bugün yeni bir olay daha var. Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatların başladığını görüyoruz. Panik yapacak bir durum yok. Yeterli ürün stoğumuz var. Bu konuda da fırsatçılara geçit verilmeyecek” dedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU