Babacan partisini kurdu: Deva Partisi’nde en fazla 10 yıl genel başkanlık yapılabilecek

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın genel başkanlığında kurulan Deva Partisi bugün Ankara’da tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda partinin tüzüğü ve programı da açıklandı

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın genel başkanlığında kurulan Deva Partisi bugün Ankara’da tanıtım toplantısı düzenledi.

Toplantıda partinin tüzüğü ve programı da açıklandı.

Çok sayıda üyeden oluşan çalışma grupları tarafından hazırlanan tüzükte partinin genel başkanının bu görevi en çok 10 yıl yapabileceği belirtiliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tüzükte partinin Cumhurbaşkanı adayının ön seçim, aday yoklaması veya merkez yoklaması usullerinden biriyle tespit edileceği ifade ediliyor. 

Partinin şiddet, sömürü ve ırkçılığı tamamen reddettiğinin ifade edildiği programda ise, “Resmi ve ortak dilimiz olan Türkçenin iyi öğretilmesi esas olmakla birlikte anadile ilişkin talepleri, vatandaşlarımızın kültürel farklılıklarının tanınması, temel bir insan hakkı ve pedagojik bir gereklilik olarak ele alıyoruz. Bu itibarla, anadil hakkı kapsamında bütün vatandaşlarımızın anadillerini kullanmaları e geliştirmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmayı hedefliyoruz” denildi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU