İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Korku ve panik virüsten daha tehlikelidir

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran halkını ‘Korku ve panik virüsten daha tehlikelidir’ diye uyardı. Bakanlar kurulu toplantısında Ruhani dışındaki tüm kabine üyelerinin koruyucu maske taktığı görüldü

Fotoğraf: AA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da Bakanlar Kurulu toplantısında, ülkede 291 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgını hakkında konuştu. Toplantıya Ruhani dışında tüm kabine üyeleri koruyucu maskeyle katıldı.

Hükümetin tüm birimleriyle salgını durdurmak için seferber olduğunu belirten Ruhani, "Halkın yaşamının tahammül edilemeyecek bir noktaya evrilmemesi için çabalıyoruz" dedi.

Nevruz tatilinde her zamankinin aksine bu yıl halkın seyahatlerden kaçınması gerektiğinin altını çizen Ruhani şunları söyledi:

Koronavirüsün daha fazla yayılmasının önüne geçmeliyiz. Dikkatsizce yapılan seyahatlerin virüsün daha fazla yayılmasına yol açmasına engel olalım. Gidiş-gelişleri en aza indirmeliyiz çünkü koronavirüs salgınında en güvenli yer evdir.

Bu mesele ekonomimizde de büyük baskılara yol açtı. Koronavirüsle mücadeleyi ciddiye almalıyız.

Asılsız söylentilere karşı da halkı uyaran Ruhani şu ifadeleri kullandı:

Bu söylentiler bazen sosyal medyada bazen medyada hatta devlet televizyonunda dahi yer alıyor. Bu dedikoduların halkın direniş ruhuna zarar vermesine izin vermeyelim. Korku ve panik virüsten daha tehlikelidir. Virüsü küçümsememeliyiz ancak paniğe neden olacak şekilde büyütmemeliyiz.

Ruhani, salgının etkili olduğu bölgelerin karantinaya alınması önerileri için ise şunları söyledi:

Şehirlerin karantinaya alınmasının daha büyük sorunlara yol açabileceği değerlendirildi. Vatandaşlar, şehirlerin giriş çıkış noktalarında kontrolden geçebilir. Şüpheli durumdaki kişiler sağlık merkezlerine yönlendirilebilir.

 Çin'den dünyaya yayılan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından neredeyse ülkenin tamamına yayıldı. Ülkede koronavirüse yakalananların sayısı 8 bini aşarken can kaybı 291'e yükseldi. Kovid-19 teşhisi konulan yaklaşık 2 bin 700 kişi ise iyileşerek taburcu edildi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU