Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki tören koronavirüs yüzünden ertelendi

Diyanet İşleri Başkanlığı, yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenmesi planlanan "6. Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni"nin ertelendiğini duyurdu. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacaktı

Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni geçen yıl da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmıştı /  Fotoğraf: AA

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından salgına karşı önlemler alınmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 12 Mart’ta düzenlenmesi planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen "6. Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni"nin ertelendiğini açıkladı.

Başkanlık 2-5 Nisan tarihleri arasındaki "10. Avrasya İslam Şurası"nın da koronavirüs tehdidi yüzünden ertelendiğini duyurdu.

Uluslar Arası İyilik Ödülleri'ni alacak isimler 9 Mart’ta Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu’nda düzenlenen törende Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından açıklanmıştı.

Bu yıl 6’ncısı verilen ödüle; Yusuf İslam (Cat Stevens-İslamı seçen İngiliz şarkıcı), Sıraj Wahhaj (İslamı seçmiş eski bir kilise çalışanı), Gamze Özçelik (Oyuncu), Ali Önder (Mimber ustası) Abdulkadir Geylani Tekgöz (Hafız), Mehmet Şirin Çiçek (Minibüs şoförü) ve Ahmet Aydemir (Din görevlisi) layık görülmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU