Erdoğan’dan koronavirüs vakası hakkında açıklama: Salgın değil, tek bir örnek

Erdoğan, koronavirüs bulaşan Türkiye vatandaşının sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında koronavirüs tespit edilen Türkiye vatandaşı hakkında konuştu.

Erdoğan'ın koronavirüslü kişi hakkında verdiği bilgiler şöyle:

Avrupa’dan gelen bir vatandaşımızdan koronavirüs tespit edildi. Genel sağlık durumu iyi olan bu vatandaşımızın tedavisi sürüyor. Ailesi ve yakın çevresi de izlemeye alınmış durumda. Ülkemize sirayet etmemesi için gereken her türlü önlemi vakitlice aldık. Ancak biz hangi tedbiri alırsak alalım bir virüsten tamamen korunmak maalesef mümkün olamadı. Avrupa kaynaklı bir vaka var, salgın değil tek bir örnek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden güçlü değil"

Bir süre "uzaktan selamlaşma" yöntemine geçtiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, "Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi bir kayıp vermeden atlatacaktır, temennimiz budur. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir" diye konuştu.

İdlib'deki durum

36 askerin şehit olduğu İdlib’le ilgili kalıcı çözümün bulunamadığını, Suriye ‘nin ateşkese ne kadar uyacağını henüz bilmediklerini söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Daha şimdiden ufak tefek de olsa ateşkes ihlalleri yaşanmaya başlanmıştır. Rusya tarafıyla, vardığımız anlaşmaya uygun şekilde bu gelişmeleri paylaşıyor ve tedbir alınmasını bekliyoruz. Türkiye’nin İdlib’de bir ay boyunca fiilen yürüttüğü operasyonlar ve başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı, sınırlarımıza dayanan tehditlerin önüne geçme kararlılığımızın bir ifadesidir. Rejim ateşkese uymazsa üzerlerine eskisinden daha güçlü şekilde gideriz.

Kılıçdaroğlu'na: Cahil ve densiz zat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:

Bay Kemal, kaç tane gözlem noktası olduğunu dahi bilmiyor.(Yuh sesleri) Arkadaşlar yuha falan gerek yok. Bunlara bedeli sandıkta ödettiğiniz sürece o zaman bunlar neyin ne olduğunu çok daha iyi anlayacaklar. Bakınız, dersini bir çalış ya. Burada kaç tane gözlem kulesi olduğundan haberin yok. Şimdi ben sizlere buradaki gözlem kulelerini izleteceğim. 12 gözlem noktasında biz çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bay Kemal bunu da öğren. Eğer arzu edersen seni de oraya gönderebiliriz. Ama gidemez. Bakınız şu anda yapmış olduğumuz anlaşmanın son Moskova seyahatinde; içeriğinden de bunun haberi yok, takip etmiyor. Çünkü bunun akıl hocaları maalesef çok çok farklı. Tel Rıfat’taki teröristleri de bulduğumuz yerde etkisiz hale getirerek ülkemize yönelik tehditleri bertaraf ediyoruz.

Erdoğan, İdlib’deki şehitlerin ardından Moskova’ya yapılan ziyareti eleştiren Kılıçdaroğlu’na “CHP kürsüsünden sorumsuzca konuşmakla devlet yönetimini birbirine karıştıran sadece cahil değil aynı zamanda densiz zatla karşı karşıyayız” diyerek tepki gösterdi.

Yunanistan'a: Sen de aç kapıları

Erdoğan, sınırda bekleyen sığınmacılarla ilgili Yunanistan’a tepki gösterdi:

Hayatlarını kurtarma ve çocuklarına daha iyi bir gelecek kurma dışında amacı olmayan masumların üzerine ateş açılması, gaz bombasından kaynar suya kadar her türlü insanlık dışı muameleye maruz bırakılmaları kelimenin tam anlamıyla bir barbarlıktır. Sen de aç kapıyı, batının zengin memleketlerine gitsinler.

AK Parti toplantıları çarşambaya aldı

AK Parti, Meclis geleneğini bozarak grup toplantılarını bir süredir salı günü yerine çarşamba yapıyor.

Muhalefet cephesi, Erdoğan’ın toplantıları çarşamba gününe almasını “Bize cevap vermek için değiştirdi” şeklinde yorumluyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU