İran, koronavirüs ilacını bulduğunu iddia etti: 3 hafta içinde piyasaya sürebiliriz

Bakanlık sözcüsü, ilacın bazı hastalarda kısmen işe yaradığını söylese de kesin konuşmak için erken olduğu görüşünde

Fotoğraf: AFP

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianush Jahanpur, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına yönelik geliştirilen bir ilacın kısmen iyileştirme sağladığını, bu alanda araştırmaların devam ettiğini söyledi.

İran Öğrenci Haber Ajansı’nın (ISNA) haberine göre ilacın enjekte edilen bazı hastalarda 24 saat içerisinde olumlu etki gösterdiğini söyleyen Jahanpur, kesin değerlendirme yapmak için erken olduğunu ifade etti.

Sözcü, ilacın enjekte edildiği bir hastanın akciğerinde iyileşme gözlemlendiğini, ancak hastanın henüz taburcu edilemediğini sözlerine ekledi.

Bakanlık sözcüsü, kesin tedavi saptanırsa ilacın üç hafta içerisinde piyasaya sürülebileceğini kaydetti.

Bu arada İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani, bugün yaptığı açıklamada ülkesinin koronavirüse karşı mücadeleye devam ettiğini söylerken, İranlılara ülke içinde seyahat etmeme uyarısında bulundu.

Çin'den dünyaya yayılan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından neredeyse ülkenin tamamına yayılmıştı. Ülkede koronavirüse yakalananların sayısı 8 bini aşarken can kaybı 291'e yükseldi. Kovid-19 teşhisi konulan 2 bin 731 kişi ise iyileşerek taburcu edildi.

İran'da Kovid-19 teşhisi konulan Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani de iyileşerek taburcu edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU