Avatar 2 yıldızı: Film, Avengers: Endgame’in gişe rekorunu kıracak

Stephen Lang, Avatar 2’nin gelecek yıl vizyona girdiğinde gişe rekoru kıracağını düşünüyor

Avatar 2 yıldızı Stephen Lang, filmin Avengers: Endgame’in gişe rekorunu kıracağını düşünüyor.

Avatar 2,790 milyar dolarlık (yaklaşık 17,112 milyar TL) gişe hasılatıyla ortalama 10 yıl boyunca tüm zamanların gişede en çok kazandıran filmi olmuştu. Avengers: Endgame geçen yaz 2,797 milyar dolar (yaklaşık 17,166 milyar TL) gişe hasılatı elde edince Avatar’ı tahtından etmişti.

Uzun yıllardır beklenen devam filmi gelecek aralıkta vizyona girdiğinde (ilk filmden tam 12 yıl sonra) filmin gişede nasıl bir performans göstereceği merak konusu. Avatar’ın kültürel anlamda bir iz bırakmamış olması pek çok kişinin, Pandora’ya bir dönüş yolculuğuna talep olup olmadığına dair kuşku duymasına neden oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı zamanda daha önce James Cameron’dan iki kez şüphe etme hatasına düşüldüğünü hatırlatmakta fayda var. Titanic ve Avatar’ın gişede çakılacağı öngörülmüş ancak iki film de rekorlar kırmıştı.

Screen Rant’ta yer alan habere göre orijinal filmdeki Albay Quaritch karakterini Avatar 2’de de canlandırmaya devam edecek aktör Stephen Lang, The National’a filmle ilgili açıklamalarda bulundu. Avatar 2’nin Avengers: Endgame’in gişe rekorunu kırıp kırmayacağının sorulması üzerine Lang, “Öyle umuyorum” dedi.

Yalnızca 2021’de vizyona girmesi planlanan dört Marvel Sinematik Evreni ve üç DC Evreni filmi var. Yani Avatar 2’yi, orijinal filmin 3D yapımların popülerliğinden faydalandığı 2009’a göre rakiplerle dolu daha zor bir yıl bekliyor.

Yapılan son açıklamaya göre Avatar 2, Aralık 2021’de, final filmi olarak belirlenmiş 5. filmse 2027’de gösterime girecek.

Oyuncu kadrosunda ilk filmde olduğu gibi Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Giovanni Ribisi ve Sigourney Weaver yer alacak. Seriye yeni katılacak oyuncular arasında Kate Winslet, Michelle Yeoh, Jemaine Clement ve Edie Falco var.

Avatar serisi için belirlenen tarihler şöyle: 

- Avatar 2 gösterim tarihi: 17 Aralık 2021

- Avatar 3 gösterim tarihi: 22 Aralık 2023

- Avatar 4 gösterim tarihi: 19 Aralık 2025

- Avatar 5 gösterim tarihi: 17 Aralık 2027

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU