Hindistan'da Holi Festivali: Koronavirüs kuklaları yakıldı

Hindistan'da dün başlyan Holi Festivali'nde dünyanın çok sayıda ülkesine yayılan koronavirüsü temsil eden kuklalar ateşe verildi

Hindistan'ın yanı sıra bazı Asya ülkelerinde de kutlanan Holi festivali, iyiliğin kötülüğe karşı zaferini simegeler ve "bahar festivali" ve "renklerin festivali" gibi adlarla anılır (Reuters)

Hindistan'da Hinduların geleneksel festivali Holi (Renklerin Festivali) 9 Mart'ta başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Festivalin ilk gününde iyinin kötüye karşı zaferini simgelemek için yapılan şenlik ateşi ritüelleri sırasında dünyada 110'dan fazla ülkeye yayılan yeni koronavirüsü tasvir eden kuklalar ateşe verildi.

Hindu tanrısı Vişnu'nun Holika adlı şeytanı yenmesini simgeleyen ve "Holika Dahan" adı verilen ritüel kapsamında Mumbai'de koronavirüse atıfla "Koronasaur" adını verdikleri devasa mavi şeytan kuklası ateşe verildi.
 


Ahmedabad'da da pembe ve yeşil kıyafetler giydirilmiş bir şeytan olarak tasvir edilen koronavirüs kuklası şenlik ateşinde yakıldı.
 


Virüs endişesi festivale katılımı da etkilemiş durumda.

India Today'e konuşan Guwahat bölgesinden satıcılar ellerindeki su tabancası gibi Holi festivali malzemelerinin sadece dörtte birini satabildiklerini söyledi.  Associated Press'in aktardığına göre de ülke genelinde festival kutlamaları sürse de önceki yıllara göre katılım sönük kaldı.

Başkent Yeni Delhi'de çok sayıda etkinlik iptal edildi.

Başbakan Narendra Modi de 4 Mart'ta Twitter'dan yaptığı açıklamada bu sene Holi nedeniyle yapılan etkinliklere katılmayacağını duyurmuştu.
 


Ülkede 10 Mart itibarıyla doğrulanmış 47 doğrulanmış yeni tip koronavirüs vakası bulunuyor. 

110'dan fazla ülkede 110 binden fazla kişiye bulaşan virüs dünya genelinde 4 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu.

 

AP, Business Insider
Derleyen: Keremcan Karabatak

DAHA FAZLA HABER OKU