Türkiye'den 10 baro başkanı ve 15 ülkeden avukatlar bildiri yayınladı: Savaşsız ve sınırsız bir dünya

806 avukatın imzaladığı bildiride "Türkiye ve diğer devletler, Suriye’den bir an önce çekilsin; savaş politikalarından vazgeçilsin." denilirken göçmenlerin yaşamının pazarlık aracı olarak kullanılmasına son verilmesi talep edildi

Fotoğraf: AA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'deki birliklerine yapılan saldırının ardından göçmenlere yönelik açık kapı politikası, ülke içinden ve çeşitli ülkelerden avukatları da harekete geçirdi.

Türkiye'den Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Antep, İzmir, Mardin, Mersin, Urfa ve Van Baro Başkanları ile Yunanistan, ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Fransa, Japonya, Katalonya, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Nepal, Polonya ve Tunus'tan 806 avukat, bir bildiri yayınlayarak "Savaşsız ve Sınırsız Bir Dünya" çağrısı yaptı.

Avukatların bildirisinde, "Türkiye ve diğer devletler, Suriye’den bir an önce çekilsin; savaş politikalarından vazgeçilsin." denilirken göçmenlerin yaşamının pazarlık aracı olarak kullanılmasına son verilerek yaşam güvenliklerinin sağlanması talep edildi.

Avukatların yayınladığı bildirinin tamamı şöyle:

Bugün, Türkiye ve Yunanistan sınırlarında yaşananlarla uluslararası hukuk ve temel insan hakları ayaklar altına alınmaktadır.
Egemenlerin paylaşım savaşları sonucu yaşadıkları toprakları terketmek zorunda kalan dünyanın çeşitli halklarından mülteciler, bugün, Ege’nin iki yakası arasında yaşam mücadelesi vermektedir. 
Bu tablonun ortadan kalkması için acilen savaş ve sınır politikalarına son verilmeli, bu politikalar için mültecilerin şantaj unsuru olarak kullanılmasından, mültecilere yönelik fiziksel ve öldürmeye dönük saldırılardan vazgeçilmelidir. 
Bu nedenlerle bizler, aşağıda imzası bulunan avukatlar olarak, yaşanan gelişmeler karsısında, herkesi, devletlerin savaş ve sınır politikalarına karşı olmaya çağırıyor ve şunları talep ediyoruz: 
- Türkiye ve diğer devletler, Suriye’den bir an önce çekilsin; savaş politikalarından vazgeçilsin. 
- Mültecilerin yaşamının pazarlık aracı olarak kullanılmasına derhal son verilsin ve mültecilerin yaşam güvenliği bir an önce sağlansın

 

 


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU