Davutoğlu’nun partisinden Babacan’ın partisine mesaj: Memnun oluruz, seviniriz

Gelecek Partisi üyesi Üstün, yeni parti için, “Hayırlı olsun” dedi

Fotoğraf: Twitter

İçişleri Bakanlığı'na yeni partisinin kuruluş dilekçesini veren Ali Babacan’ın partisine ilk kutlama, eski başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun partisindeki bir isimden geldi.

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, “Böyle bir partinin kuruluyor olması dahi anayasal, siyasi özgürlükler açısından önemli buluyoruz. Çünkü ülkede biz bunları hissettik, yaşadık tam bir korku iklimi hakim. Demokrasiye inanıyorsak, demokratik süreçlerin yürümesi için gerekli olan siyasi partilerin ve siyaset alanının açık olması lazım. Yani bir parti kurulmasına ancak memnun oluruz, seviniriz, hayırlı olsun deriz” açıklamasını yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partinin kuruluş dilekçesini bakanlığa eski AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve İdris Şahin vermişti.

Partinin 90 kişilik kurucular kurulunda, AK Parti’den ayrılan eski bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün, AK Parti’den ayrılan milletvekili Mustafa Yeneroğlu, eski AK Parti’li vekiller, yazar Gülay Göktürk, Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından MHP’de liderlik yarışına girip kaybeden Ramiz Ongun, eski Mazlum Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da yer aldı.

Gürcan: Partinin adı DEVA

Listede dikkati çekici isimlerden birisi olan emekli asker Metin Gürcan, partinin isminin “Demokrasi ve Atılım” olduğunu duyurdu.

Gürcan, partiyle ilgili sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

Sevgili dostlar, 'derdimiz memleket, gündem Türkiye' diyerek sayom Ali Babacan liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi hareketine kurucu üye oldum. Başta güvenlik, savunma ve dış politika olmak üzere inandığım şeyleri söylemeye aynen devam edeceğim. Allah utandırmasın.

 

Independent Türkçe, Medyafaresi

DAHA FAZLA HABER OKU