The Exorcist ve Star Wars oyuncusu Max von Sydow 90 yaşında hayatını kaybetti

Oyuncu ayrıca Yedinci Mühür, Flash Gordon ve HBO dizisi Game of Thrones'da rol almıştı

Oscar adayı oyuncu Max von Sydow 90 yaşında hayatını kaybetti.

İsveç'te Carl Adolf von Sydow adıyla doğan oyuncu, 50 yıllık sahne ve beyazperde kariyerinde üst düzey birçok Amerikan ve Avrupa filminde rol almıştı.

Oynadığı filmler arasında Yedinci Mühür (The Seventh Seal-1957), The Exorcist (1973) ve Star Wars: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens-2015) da bulunuyor.

Sydow ayrıca, HBO dizisi Game of Thrones'da gizemli Üç Gözlü Kuzgun karakterini canlandırmıştı.

Sydow'un ölüm haberini, oyuncuyla 1997'den beri evli olan film yapımcısı Catherine von Sydow duyurdu.

Sydow, Paris Match'e yaptığı açıklamada, "Kırık bir kalp ve sonsuz üzüntüyle Max Von Sydow'un 8 Mart 2020'de aramızdan ayrıldığını duyurmanın derin acısını yaşıyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sydow, İsveçli yönetmen Ingmar Bergman'la Yaban Çilekleri (Wild Strawberries-1957) ve The Virgin Spring (1960) gibi 11 filmde çalıştı.

Yine de Yedinci Mühür, canlandırdığı karakterin (bir şövalye) Ölüm'le satranç oynadığı ikonik sahne sebebiyle en unutulmaz filmi olarak akıllara kazındı.

Tarihteki ilk Bond filmi Dr. No'da ilk başrol tercihi olan Sydow, George Stevens'ın destansı filmi The Greatest Story Ever Told'da İsa'yı canlandırmak için imza atınca 1965'te Hollywood'a taşındı.

Sonraki on yıllarda Sydow, 1970'lerin casus gerilim filmi Three Days Of Condor'da (1975) ve 1980'lerin büyük bütçeli filmleri Flash Gordon (1980), Conan the Barbarian (1982) ve David Lynch'in Dune'unda (1984) yardımcı roller aldı.

Daha sonraki filmleri arasında da Azınlık Raporu (Minority Report - 2002) ve Zindan Adası (Shutter Island - 2010) bulunuyor.

Sydow iki kez evlendi ve 2002'de Fransa vatandaşlığına geçmek için İsveç vatandaşlığından vazgeçti.

Sydow bir kez 1989'da Pelle the Conqueror'daki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülüne ve bir kez de 2012'de Çok Görültülü ve Çok Yakın'daki (Extremely Loud & Incredibly Close) rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'ne olmak üzere iki kez Oscar'a aday gösterildi.

Sydow, ölümünden sonra vizyona girecek savaş draması Echoes of the Past'ta yer alacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU