Tutuklandığı iddia edilen Suudi prensler görev başındayken görüntülendi

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin tutuklandığını iddia ettiği Prens Abdulaziz ve Prens Nayif’in fotoğrafları yayınladı

Prens Abdulaziz bin Suud (solda) ve Prens Nayif (sağda) / Fotoğraf: SPA

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin tutuklandığını iddia ettiği Suudi Arabistan Doğu Bölgesi Prensi Muhammed bin Nayif ve İçişleri Bakanı Abdulaziz bin Suud görevleri başındayken görüntülendi.

Suudi Arabistan Haber Ajansı’nın (SPA) haberine göre eski veliaht Prens Nayif, Kraliyet Divanı’ndaki ofisinde ağırladığı Ortak Operasyonlar İdaresi Müdürü Tuğgeneral Fahad bin Abdurrahman bin Basis’e yeni rütbesini verdi. Basis, geçtiğimiz gün yayınlanan Kraliyet Kararnamesiyle bu göreve atanmıştı.

NAYİF.jpg
Prens Nayif (sağda) / Fotoğraf: SPA

 

WSJ’nin iddiasında yer alan isimlerden biri olan İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud ise Tebuk’taki Hureybe Sınır Muhafızları Merkezi’nde inceleme yaparken görüntülendi.

İçişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayif bin Abdulaziz, bugün Tebuk bölgesinde yer alan Hureybe hudut karakolundaki sınır muhafızlarıyla bir araya gelerek incelemelerde bulundu” ifadelerine yer verildi.

 

Kral Selman da görüntülendi

Basında hayatını kaybettiği yönünde haberler çıkan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ise, Suudi Arabistan'ın Ukrayna ve Uruguay'a atanan büyükelçilerin yemin töreninde görüntülendi.

Hakkında "öldüğü ya da ölmek üzere olduğu" yönünde haberler çıkan Kral Selman'ın fotoğrafları, Suudi Arabistan haber ajansı SPA'da yer aldı. Söz konusu fotoğraflarda, Kral Selman'ın, Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan bin Abdullah'ın da hazır bulunduğu merasimde Ukrayna ve Uruguay büyükelçileriyle el sıkıştığı görüldü.

selman aa.jpg
Fotoğraf: SPA

 

Dünya genelinde 2 milyonu aşkın takipçisi olan Twitter hesabı "mujtahidd" dün Kral Selman'ın öldüğü ya da ölmek üzere olduğu yönündeki paylaşımın ardından basın organlarında da bu konuda haberler yer almıştı.

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in kardeşi Ahmed bin Abdulaziz (Prens Ahmed) ile eski veliaht prens Muhammed bin Nayif’in Veliaht Prens Muhammed bin Selman’In emri ile tutuklandıklarını iddia etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU