İYİ Parti’den tutuklu gazeteci Murat Ağırel’e destek: AKP iktidarı tarafından sansürlenen, tekelleştirilen Türk medyasının yüz akıdır

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in tutuklanmasına tepki gösteren İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, "Devreye giren birileri mi var?" sorusunu sordu. Kavuncu, konuşmasında tutuklu gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ı da unutmadı

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’in tutuklanmasına tepki gösteren çok sayıda İYİ Partili isim ve vatandaş, gazetenin Yenibosna’daki binası önünde bir araya geldi.

“Susma haykır zulme hayır", "Adalet yalıdan yönetilemez", "Adalet Saraydan yönetilemez", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Özgür basın engellenemez" ve "FETÖ gitti PETÖ geldi” yazılı dövizleri taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar attı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekilleri Ahmet Çelik, Hayrettin Nuhoğlu, Ahat Andican, Ümit Beyaz, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile Murat Ağırel'in babası ve ablası da basın açıklaması için hazır bulundu.

"Murat’ın tutuklanma şekli, yargı bağımsızlığına gölge düşürecek ve zedeleyecek bir hal almıştır"

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Basınımızın henüz susturulamayan kıymetli mensupları" ifadesiyle başladığı konuşmasını, şu sözlerle sürdürdü:

Bastırılan ve sindirilen bir ülkede; yolsuzlukla, israfla, talanla mücadele için varını yoğunu ortaya koyan cesur gazeteci Murat Ağırel, maalesef dün akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Murat’ın tutuklanma şekli, yargı bağımsızlığına gölge düşürecek ve zedeleyecek bir hal almıştır.

"Murat Ağırel’in tutuklanması için devreye giren birileri mi vardır?"

Murat Ağırel’in onurlu ve dürüst bir gazeteci olduğunu belirten Kavuncu, gazetecinin bu süreci en kısa sürede, kararlılıkla atlatacağına inandığını söyledi.

Buğra Kavuncu, “Murat Ağırel’in tutuklanması için devreye giren birileri mi vardır? Yoksa kurumsal yapısı çökertilen ülkemizin mahkemeleri, işini gerektirdiği şekilde yapamamakta mıdır?” sorusunu da sordu.

Kavuncu'dan Pehlivan ve Terkoğlu'na selam

“Murat Ağırel, AKP iktidarı tarafından sansürlenen, tekelleştirilen Türk medyasının yüz akıdır” diyen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı, geçtiğimiz günlerde tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile Haber Müdürü Barış Terkoğlu’na da selam gönderdi.

“Demokrasi için özgür basın şart”

Demokrasi için özgür basının varlığının şart olduğunu vurgulayan Kavuncu konuşmasını, "Sustukça sindiriyorlar, korkutuyorlar ve köleleştirmek istiyorlar. Milletimizin dirliği, ülkemizin huzuru için anti demokratik her türlü uygulamanın karşısında olacağız. Herkes için adalet diyorsak artık susmayacağız!" ifadeleriyle noktaladı.

“Bir zorlamayla suç mu yaratılıyor?”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, açıklamanın ardından Independent Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

Kavuncu, Murat Ağırel’le bir dönem beraber çalıştıklarını, kendisinin milletin doğru habere ulaşmasına gayret eden gazetecilerden biri olduğunu ve onun vatanseverliğine kefil olduğunu söyledi.

Kavuncu, Ağırel’in tutuklanmasının kendisinde “Acaba bir zorlamayla suç mu yaratılıyor?” hissiyatı oluşturduğunu belirtti.

Türkiye’de basının susturulmaya çalışıldığını savunan Kavuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Özgür basın olmazsa demokrasi olmaz. Biz ülkemizde demokrasi ve doğru habercilik istiyoruz ve bunu için artık bu konuda susmamanın ve ses çıkarmanın, gün geçtikçe bizi iyice susturacak noktaya gittiğini görüyoruz.

 

 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı, devlet içinde yeni bir yapının oluşturulmaya çalışıldığı iddialarına ise şu yanıtı verdi:

Türkiye çok çekti bundan… Türkiye Cumhuriyeti devletinin içine herhangi bir yapının sızması halinde, biz bu ülkenin neler yaşadığını gördük. Yunan’ın yapamadığını bu örgütler yaptı, Ankara’da Meclis’e bombalar yağdı. Dolayısıyla bu konuda sadece biz değil, herkesin son derece hassas olması, bu tür bir niyeti veya çabası olan kim olursa, devletin, sadece devletin de değil milletin bütün reflekslerinin harekete geçmesi ve buna asla müsaade edilmemesi lazım. Bir somut vaka olmadan kesin bir hükümde bulunmak çok zor. Ama biz sanki biz böyle bir yapının varlığından bir hissiyata kapılıyormuşuz gibi bir ortamla karşı karşıyayız. Bu da maalesef, bu açıdan da yeni yaşadığımız için, duyarlıyız. Çok duyarlıyız, kimseyi itham etmeden ama asla devlet içerisinde herhangi bir paralel yapının olmasına da katiyetle müsaade etmeyecek refleksi millet olarak göstermemiz lazım.

“AK Parti Genel Başkanı mı, Cumhurbaşkanı mı?”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin çalışmadığını savunan Kavuncu, “Sistem adeta tıkanmış, işlemiyor. Biz tekrar, ısrarla, iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönüşü, kuvvetler ayrılığının bir an önce ülkede tesis edilmesine ve demokrasinin tüm kurum ve kurumlarıyla var olması gerektiğine inanıyoruz. Ama şunu da biliyoruz, bu asla şuanki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle mümkün değil. Hep şunu soruyorsunuz: AK Parti Genel Başkanı mı, Cumhurbaşkanı mı? İnsanlar bazen AK Parti Genel Başkanı’yla  bazen de Cumhurbaşkanı’yla konuşuyormuş gibi hissediyor” yorumunu yaptı.

Parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini vurgulayan Buğra Kavuncu, “Taraflı haline gelmiş bir devletle karşı karşıyayız. İlk baştan söyledik, yanlıştır, birçok sorunun kökeni de budur” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Libya’da şehit olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi haberi nedeniyle Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın ardından Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel tutuklanmıştı.

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU