Game of Thrones: Ejderhaların Annesi’ni canlandırmak için kadroya alınan ilk oyuncu neden değiştirildi?

Game of Thrones’un yayın süresi boyunca Daenerys Targaryen’i Emilia Clarke canlandırdı ama aslen Ejderhaların Annesi’ni oynamak için seçilen oyuncu Tamzin Merchant’tı

İngiliz oyuncu Emilia Clarke, Game of Thrones’un 8 sezonu boyunca Daenerys Targaryen rolünü canlandırdı ama rol için ilk seçilen isim o değildi.

George R.R. Martin’in romanlarından uyarlanan HBO dizisinde Ejderhaların Annesi’ni canlandırmak için aslen seçilen oyuncu, Clark’ın meslektaşı İngiliz oyuncu Tamzin Merchant’tı. Gümüş saçlı kraliçeye kusursuz şekilde uyan Merchant, kadrodaki yeri değişmeden önce yalnızca dizinin pilot bölümünde yer aldı ama bu bölüm yayımlanmadı. Böylece Clarke’ın Daenerys rolüyle ilerlemesinin önü açıldı.

Rhaegar ve Viserys Targaryen’in kız kardeşi olan Daenerys, Viserys’in ittifak yoluyla gücünü arttırma hevesiyle Dothrakilerin lideri Khal Drogo’yla evlendirildi. Kocası ve ağabeyinin ölümlerinden sonra Daenerys, Westeros’un yönetimini devralmaya ant içti. Üç ejderhasıyla birlikte Daenerys çok sayıda şehri zapt etmeyi, köleleri özgürleştirmeyi ve Lekesizler ordusunu emrine almayı başardı.

Çabaları süresince Lannisterlarla karşı karşıya geldi, Tyrell ve Greyjoy hanedanlarında müttefikler buldu. Neticede Tyrion’ı Kral’ın Eli olarak atayıp Kuzey’de yaklaşan savaş için Jon Snow ve destekçileriyle bir araya geldi. Demir Taht için savaş Daenerys’in hedefi olmayı sürdürdü fakat maalesef bu onun sonu oldu.

 

game of thrones - screenrant.jpg
Ejderhaların Annesi için düşünülen ilk kişi Tamzin Merchant'tı (Screen Rant)

 

2011’de Game of Thrones serüvenine başladığında Clarke hala tecrübesiz bir oyuncuydu. Tiyatro bölümünden henüz mezun olmuşken Clarke, HBO dizisindeki büyük çıkışından önce birkaç küçük işte yer aldı. Clarke, kendisine çokça ödül ve takdir getiren Daenerys rolünü neredeyse 10 yıl boyunca oynadı.

Game of Thrones’tan kaynaklanan popülaritesi, Terminatör: Genisys ve Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi’nde (Solo: A Star Wars Story) rol almasının önünü açtı. Clarke, muhtemelen Game of Thrones’un yokluğunda da başarı yakalayacaktı fakat orijinal pilot bölüm ıskartaya çıkarılmasaydı kariyeri ne yöne ilerlerdi bilemiyoruz.

Daenerys karakterini canlandıracak kişi pilot bölümden sonra neden değişti?

Game of Thrones’un orijinal pilotu 2009’da çekilmiş fakat hiç yayımlanmamıştı. HBO işten neredeyse hiç etkilenmemişti. Dolayısıyla yapımcı ikilisi David Benioff ve D.B Weiss’tan çekime en baştan başlamalarını istediler. Senaryoyu yeniden yazmanın yanı sıra kanal Catelyn Stark ve Daenerys Targaryen rollerinin oyuncularını da değiştirdi. Merchant’ın diziden neden ayrıldığı, kararın kendine mi yoksa HBO’ya mı ait olduğu tam olarak netleşmedi.

Öte yandan Benioff ve Weiss, Clarke’ın karakteri taşıyabilecek tek oyuncu olduğu konusunda açık sözlüydü. Merchant’ın Daenerys’le tam uyuşmadığı ve başta Clarke yerine işe alınmasının deneyim faktöründen kaynaklandığı olası görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gmae of Thrones’un ilk pilotunun ıskartaya çıkarılması Benioff ve Weiss’a başta istedikleri adayı seçme fırsatı tanımış olabilir.

Her halükarda Merchant da başka yerlerde başka fırsatlar buldu. Gurur ve Önyargı (Pride and Prejudice) deneyimli oyuncu birkaç film işi daha yaptı ama temel olarak televizyona odaklandı.

Salem’e ve ardından Supergirl’e geçmeden önce The Tudors’da birkaç sezon boyunca başrol oynadı. Merchant, son olarak Carniwal Row’da Imogen Spurnrose karakterini canlandırdı.

Clarke ise artık kariyerini Westeros diyarının dışında keşfediyor.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU