Fransa’da binden fazla kişinin toplanması koronavirüs nedeniyle yasaklandı

Yetkililer "ulusal yaşama faydalı" etkinlik listesi çıkararak, bazı gösterilerin devam etmesine izin verecek

Fransa'da devletin bütün yüz maskelerine el koyması gündemde (Reuters)

Fransa Sağlık Bakanı Oliver Veran, binden fazla kişinin katılacağı bütün toplantıları koronavirüsle mücadele gerekçesiyle yasakladıklarını duyurdu.

Aldıkları yeni önlemleri dün açıklayan Veran, görevlilerin ‘ulusal yaşama faydalı’ etkinlik listesi çıkartacağını ve bu sayede bazı eylem ve gösterilerin devam etmesine izin vereceklerini ifade ederek ekledi:

Bu akşam hala ‘ikinci aşama’dayız. Bu da önceliğimizin, virüsün ulusal topraklarımızda yayılmasını yavaşlatmak için her şeyi yapmak olduğu anlamına geliyor.

Ülke, okulların tatil edilmesi ve toplu taşımayı askıya almayı içeren üçüncü alarm seviyesine geçmeye hazırlanırken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yeni tedbirlerin ‘kaçınılmaz’ olduğunu söylemişti.

Macron bütün yüz maskesi stoklarına ve yeni üretilecek maskelere devletin el koyarak virüsü taşıyanlara ve sağlık görevlilerine dağıtabileceklerini geçen hafta açıklamıştı.

Yine geçen hafta, Fransa hükümeti kapalı alanlarda 5 binden fazla kişinin toplanmasını 15 Nisan’a kadar yasaklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni tedbirlerin spor ve eğlence etkinliklerini de vurması bekleniyor. Fransa’nın en üst düzey futbol ligi Ligue 1’de Paris Saint-Germain ile Strasbourg'un cumartesi yapılması planlanan maçı ertelenmişti.

Diğer yandan, Paris Bölgesel Sağlık Birimi virüs kapan parlamenterlerin sayısının da ikiden 4’e çıktığını açıkladı. Daha önce iki parlamento çalışanında da koronavirüs saptanmıştı.

Fransa bin 100 kayıtlı vaka ve 19 ölümle, komşusu İtalya’nın ardından koronavirüsün en kötü etkilediği Avrupa ülkesi konumunda. Almanya da binden fazla kişinin katılacağı toplantıların iptal edilmesini teşvik ediyor.


AFP

DAHA FAZLA HABER OKU