Rixos'ta staj yaparken hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak için açılan davadaki yetki tartışmasına Yargıtay noktayı koydu

İş insanı Fettah Tamince'ye ait Rixos otelde staj yaparken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın ailesinin açtığı tazminat davası ilk derece mahkemesi ve istinaf tarafından reddedilmişti

Fotoğraf: AA

İş insanı Fettah Tamince'ye ait Antalya'daki Rixos otelinde stajını yaparken, otel tarafından tahsis edilen pansiyonun havuzunda ölü bulunan 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın ailesinin açtığı tazminat davasının usulden reddedilmesi nedeniyle Yargıtay'a yapılan başvuruda karar çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2011 yılında boş havuzda cansız bedeni bulunan Burak Oğraş'ın ölümüyle ilgili dosyada henüz bir sonuç çıkmadı.

Ailesinin Antalya 5. İş Mahkemesi'ne başvurarak açtığı tazminat davası da, usulden reddedilmişti. Mahkeme, görevsizlik kararı vererek davanın Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılması gerektiğini belirtmişti.

İlk derece mahkemesinin kararı, istinaf tarafından da doğru bulunarak davanın iş akdinden ya da iş kanunundan kaynaklanmadığı belirtilmiş ve başvurunun reddine karar verilmişti.

Burak Oğraş'ın ailesinin avukatı Oktay Keskin, ilk derece mahkemesi ve istinafın kararlarını Yargıtay 21. Hukuk Dairesi'ne taşıdı. Yargıtay 21. Hukuk Dairesi, oy çokluğuyla verdiği kararda, Burak Oğraş'ın iş yerinde çalışırken hayatını kaybettiğini belirtti ve olayın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından iş kazası olarak tanımlandığını, bu sebeple de davaya İş Mahkemesi'nin bakması gerektiğine hükmederek, ilk derece mahkemesi ve istinafın kararını bozdu. 

Bozma kararının ardından, 5 bin lira manevi, 50 bin lira maddi tazminat talebiyle açılan dava İş Mahkemesi'nde görülecek. Duruşma, ilk başvuruyu usulden reddeden Antalya 5. İş Mahkemesi'nde 17 Haziran'da yapılacak.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU