CHP Genel Başkan adayı Aytuğ Atıcı’dan “Tavşan aday mısınız” sorusuna yanıt

Atıcı, tavşan aday iddiasına "Ben genel başkana vurmuyorum, partiyi kötülemiyorum, sanıyorum bundan çıktı ama ben çizgimi değiştirmeyeceğim" diyerek cevap verdi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip olarak çıkacak olan Aytuğ Atıcı, “tavşan aday” iddiasına tepki gösterdi ve “Bana yakışmaz. Bu onursuzluktur, haysiyetsizliktir. Benim onur ve haysiyetime yakışmaz” dedi.

CHP, 28-29 Mart tarihlerinde kurultaya gidiyor. Kılıçdaroğlu’nun tek aday olması beklenen kurultay için sürpriz bir rakip çıktı: Aytuğ Atıcı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de aday Atıcı ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Selvi’nin sorduğu sorular ile Atıcı’nın verdiği cevaplar şöyle:

Neden aday oldunuz?

1- Parti içi demokrasiyi en üst seviyeye taşımak için aday oldum.

2- CHP’yi iktidara taşımak için. Bunu nasıl yapacağımı da bir manifesto ile açıkladım.

Aday olmadan önce Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü?

İlk olarak Kemal Bey’le görüştüm. Kemal Bey’e ‘İlk olarak size söylüyorum. Genel başkan adayıyım’ dedim. ‘Şimdiye kadar ben hep size imza verdim. Ben hep size oy verdim. Şimdi sizden imza istiyorum, sizden oyunuzu istiyorum’ dedim. Gülüştük, ayrıldık.

Aday olmak için gereken imzayı bulabilecek misiniz?

Adaylığımı açıklar açıklamaz imzalar gelmeye başladı. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Tavşan aday mısınız?

Ben de bu tartışmaları içim acıyarak izliyorum. Bunu birileri çıkardı ama tuttu. Ben genel başkana vurmuyorum, partiyi kötülemiyorum, sanıyorum bundan çıktı ama ben çizgimi değiştirmeyeceğim. Tavşan aday olmak, proje aday olmak bana yakışmaz. Bu onursuzluktur, haysiyetsizliktir. Benim onur ve haysiyetime yakışmaz.

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU