Iraklı Kürtler koronavirüs tehdidine karşı 140 koyun kurban etti

Dünya genelinde koronavirüs bulaşan kişi sayısı 100 bini geçti. Irak Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentine bağlı Dugoman köyünde salgından korunmak için onlarca koyun ve keçi kurban edildi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Çin’in Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan koronavirüs (Kovid-19) salgını kısa sürede birçok ülkeye yayıldı.

Bunun üzerine Dünya Sağlık Örgütü (WHO) "acil durum" ilan etti.

Kovid-19 vaka sayısı pazar günü itibarıyla 107 bin 187, 3 bin 643 kişi ise hayatını kaybetti

Salgının can aldığı ülkelerden biri de Irak.

Virüs kaynaklı ilk ölüm, 4 Mart’ta Süleymaniye’de gerçekleşmiş, ardından Bağdat’ta 2 ve Kerbela’da da bir olmak üzere toplamda 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) de Erbil, Duhok, Süleymaniye ve Halepçe vilayetlerindeki cami ve kiliselerde cuma hutbeleri dahil her türlü toplu ibadetin yeni bir duyuruya kadar durdurulduğunu duyurdu.

“Koronavirüs, hastalık ve bela için kurban ettik”

IKB’nin Süleymaniye kentinin Pişder kasabasına bağlı Dugoman Köyü sakinleri koronavirüsü tehdidine karşı onlarca koyun ve keçiyi kurban etti.
 

2.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Independent Türkçe’ye konuşan köy sakinlerinden Halis Hıdır, bugün sabah saatlerinde 140 küçükbaş hayvanının koronavirüs, hastalık ve bela için kurban ettiklerini söyledi.
 

3.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe​​​​​​​


Kurban Bayramı dışında ilk kez bu tarz bir ritüeli gerçekleştirdiklerini belirten Hıdır, “Köyümüzde 250 hane var. Toplamda bin 431 kişi yaşıyor. Kurban ettiğimiz 140 hayvandan toplamda bir ton 750 kilo et elde ettik” dedi.

Çocuk, kadın ve yaşlı ayrımı yapmadan eti köyde yaşayan herkese eşit şekilde paylaştıklarını aktaran Hıdır, kişi başına 1 kilo 200 gram etin düştüğünü sözlerine ekledi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU