Köpek kavgasını ayırmaya çalışan kadın içlerinden birinin aslan olduğunu fark etti

Kadın iki köpeği ayırırken, bir elinde tuttuğu hayvanın, tahmin ettiğinin aksine köpek değil de genç bir erkek dağ aslanı olduğunu gördü

İki köpeğin kavgasını ayırmak için müdahalede bulunan kadın, kavga edenlerden birinin dağ aslanı olduğunu fark etti.

ABD’nin Idaho eyaletinde yaşanan olayda, köpeğinin başka bir hayvanla kavga ettiğini gören kadın kavgayı ayırmak için hemen müdahalede bulundu.

Idaho Balık ve Oyun Departmanı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“Kadın iki hayvanı ayırırken, bir elinde tuttuğu hayvanın, tahmin ettiği gibi diğer köpek olmadığını, 16 kiloluk genç bir erkek dağ aslanı olduğunu fark etti.”

Custer İlçesi’nin Mackay bölgesinde yaşayan kadın, eşini arayarak evlerinden bir silah getirmesini söyledi.

Açıklamada, kocasının geldiği ve kadının tutmakta olduğu dağ aslanını hemen öldürdüğü söylendi.

Ardından çift, yerel makamlara haber verdi ve Idaho Balık ve Oyun Departmanı’ndan bir yetkili gelerek hayvanın ölüsünü aldı.

Yapılan açıklamada, “aslanın davranışında bir hastalığın rol alıp almadığının tespiti için” adli laboratuvarda inceleme yapılacağı belirtildi.

Kadının ve köpeğinin vücutlarında olay nedeniyle çizikler meydana geldiği ancak ikisinin de durumunun iyi olduğu ifade edildi.

30 Ocak’ta yaşanan bu olay, geçtiğimiz ay Idaho’da bir aslanın bir köpeğe saldırdığı üçüncü vaka olarak kayıtlara geçti.

Bu tarz saldırılar genellikle kış mevsiminde artış gösteriyor çünkü dağ aslanları bu mevsimde geyik avlamak için karlı dağ bölgesinden uzaklaşıyor.

Bu haftanın başlarında ise bir adam, Colorado’daki Horsetooth Dağ Parkı’nda koşu yaparken kendisine saldıran dağ aslanını boğarak öldürmüştü. Dağ aslanı adı açıklanmayan kişiye tek başına koşu yaparken saldırdı ve yüzüyle bileğini ısırdı. Colorado Parkları ve Vahşi Yaşamı tarafından yapılan açıklamaya göre, adam karşı koyarak dağ aslanını boğarak öldürdü.


https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

 

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU