Joker kılığına girip "dünyayı ele geçirmeye" çalışan adam tutuklandı

Şüpheli, "Evet, bunu dikkat çekmek için yapıyorum ama asıl amacım dünyayı ele geçirmek" dedi

Joker gibi giyinen 51 yaşındaki Jeremy J. Garnier, canlı yayında terör tehditleri savurduğu için polis tarafından tutukladı (University City Polisi)

Süper kötü çizgi roman karakteri Joker gibi giyinen bir adam Facebook'un canlı yayın uygulamasında insanları öldüreceği tehdidinde bulunduktan sonra tutuklandı.

51 yaşındaki Jeremy J. Garnier terör tehditleri savurmakla suçlandı ve Missouri'deki University City'de kefaletsiz tutuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

University City polisi, Garnier'i salı saat 20.15 civarında bir restoranın içinde, Joker gibi giyinmiş ve yüzünün tamamını boyamış halde bulduklarını söyledi.

Polis, Garnier'in Facebook Live uygulaması aracılığıyla tehditler savurduğu ihbarını değerlendiriyordu.

Fox News'a göre University City sakini Garnier insanları öldürmeye başlayacağını ve bir saatlik canlı yayını bin izleyiciye ulaştığında “daha fazla kişiyi öldüreceğini” söyledi.

Garnier şunları söyledi:

Evet, bunu dikkat çekmek için yapıyorum ama asıl amacım dünyayı ele geçirmek. Bu yayın bin (izleyiciye) ulaşana kadar insanları öldürmeye başlayacağım ve bine ulaştığında dışarı, halkın arasına çıkıp daha fazla kişiyi öldüreceğim. Hiçbir sinema salonuna gitmeyeceğiz. Tamamen silahsız olacağız çünkü yetkilileri gerçek bir öfke içinde olabileceğimizi düşünmeye sevk etmek istemiyoruz.

Canlı yayın, Garnier'in kostümünü giydiğini, bir alışveriş merkezine gittiğini ve güvenlik görevlileri tarafından geri çevrildikten sonra Blueberry Hill restoranına girdiğini ve burada tutuklandığı gösterdi.

Söylenene göre Garnier restoranın içindeki barın barmenine, "Bilirsin, bir dolu insanı öldürmeyi planlarken sarhoş olamam" dedi ve bu yüzden alkol almadığını söyledi.

Garnier kendisini izleyicilere Jeremy Joseph Garnier diye tanıttı ve ekledi:

Silahlı değilim ve 68 kiloyum. Üzerimde silah yok. Hiçbir şey yapmayacağım. Beni mahvettiniz. Bütün bu bombalar hariç.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU