Koronavirüsten korunmak için inek dışkısıyla duş alıyorlar

Hindistan’da dünyayı saran koronavirüs endişesi insanları ilginç korunma yöntemlerine yönlendiyor. Hindistan’da bazı kişiler koronavirüse yakalanmamak için inek dışkısını suya karıştırarak duş alıyor

Çin’de başlayıp birçok ülkeye yayılan ve çok sayıda insanın ölümüne neden olan koronavirüse yakalanma endişesi insanları farklı önlemler almaya itiyor.

Ancak bunlar arasında belki de en ilginci Hindistan’da görüldü.

Hindistan’da inançları gereği inekleri kutsal olarak gören bir grup vatandaş, bu hayvanın idrarını ve dışkısını suya karıştırarak duş aldı.

Farklı yerlerde farklı kişiler tarafından çekilen görüntülerde, kendilerinin ineğin kutsal olduğuna inandıklarını belirten vatandaşlar, ineğin idrarı ve dışkısıyla duş alanların asla korona virüsüne yakalanmayacaklarını iddia etti.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde ineğin dışkısıyla duş alanlar, "İnek annemiz çok yaşa" sloganı atarken, "Çin’de çıkan korona virüsüne karşı tek ilaç, kutsal ineğin idrarı ve dışkısında duş almak. Eğer her kim ineğin dışkısında duş alırsa korona asla ona gelmez. Çünkü o kişi artık kutsal oluyor" ifadelerini kullandı.

hint2.jpg
İnek dışkısıyla duş yapanlar bu yolla hastalıktan korunduklarını idddia etti / Fotoğraf: İHA

 

Hindistan’ı ikiye böldü, destekleyen de var eleştiren de

Paylaşılan videolar Hindistan’da tartışma konusu oldu.

Sosyal medyada kimi kullanıcılar tepki gösterirken kimileri ise yapılan işlemi övdü.

Hindistan’ın Assam eyaleti Milletvekili Suman Haripriya destekleyenlerden

Haripriya yaptığı açıklamada şu iddialarda bulundu:

Koronadan kaçınmak için inek dışkısı ve idrarının her yere yayılması gerekiyor. İneğin idrarı ve dışkısı yayılan herhangi bir yer kutsal hale gelir. Dışkısını vücuduna süren her kimse kanser gibi hastalıklara da yakalanmaz. Bence bu inek idrarı ve inek dışkısı ile korona virüsü dehşetinden kaçınmak mümkün.

Haripriya’nın açıklamasına eyaletteki bazı kişiler tepki gösterdi.

 

Independent Türkçe / İHA

DAHA FAZLA HABER OKU