“Koronavirüs Timi”ni tanıtan İmamoğlu: Daha az tokalaşmalı, daha az öpüşmeliyiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, koronavirüs dahil olmak üzere, her türlü virüse karşı önlem amaçlı hizmet verecek mobil hijyen filosunu tanıttı

İmamoğlu, "Koronavirüs Timi"ni tanıttı / Fotoğraf: İBB Basın

Koronavirüse karşı aldıkları önlemi “Korona Hijyen Filosu’nun yola çıkış etkinliğinde açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, özel olarak hazırladıkları 18 araçta 36 dezenfeksiyon personelinin sahada görev yapacağını söyledi.

3 ekip sorumlusunun 7 / 24 saat sahada ekipleri koordine edeceğini aktaran İmamoğlu, belediyenin kapalı alanları dışında Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı sorumluluğunda bulunan cami, cemevi, kilise ve sinagog gibi tüm ibadethanelerinde dezenfeksiyon ve koruyucu tedbirlerin yaygınlaştıracaklarını aktardı.

 

İmamoğlu'ndan koronavirüs uyarısı
İmamoğlu'ndan koronavirüs uyarısı / Fotoğraf: İBB Basın

 

“Konuyu büyük bir hassasiyetle gündeme aldık”

Yenikapı’da “Korona Hijyen Tanıtım Etkinliği”nde konuşan İmamoğlu, “Biz, İBB olarak, özellikle son birkaç haftada koronavirüs salgını ile ilgili çeşitli tedbirler almaya ve ekiplerimizi hazırlamaya başladık. Koronavirüs vakaları ortaya çıkmaya başladığı andan itibaren, Sağlık Daire Başkanlığı’mız konuyu büyük bir hassasiyetle gündemine aldı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun açıklamaları anlık olarak takip edilmeye, İstanbul Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu İstanbul Tabipler Odası ve konuyla ilgili akademisyenlerle görüş alışverişi içinde süreci anlamaya, hazırlık yapmaya ve yönetmeye başladık” ifadelerini kullandı.

“İETT otobüslerinde 420 personel görevlendirildi”

Toplu taşıma araçları ve kapalı alanlar başta olmak üzere, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında tedbirler almak ve bu tedbirlerin sürekliliğini sağlamak amacıyla belediyemiz bünyesinde bir eylem planı hazırladıklarını kaydeden İmamoğlu, yapılacak çalışmaları şu sözlerle dile getirdi: 

 

İmamoğlu'ndan koronavirüs uyarısı
İmamoğlu'ndan koronavirüs uyarısı / Fotoğraf: İBB Basın

 

“Metrolarda 100 kişi ile temizlik ve hijyen çalışmalarını 3 düzeyde gerçekleştiriyoruz. Öncelikle kaba temizlik yapıyoruz. Her gün koltuklar ve taban temizliğini deterjanla yapıyoruz. Ardından detaylı temizlik işlemleri gerçekleştiriyoruz. İETT otobüslerinde ise 420 personeli temizlik ve hijyen ile olarak görevlendirdik. Metrobüs istasyonları da benzer şekilde daha sık aralıklarla yıkayıp temizlenmeye başladık. Ortalama üç ayda bir kez detaylı bakım temizliği çalışması yapılmaktadır.” 

“Daha az tokalaşmalı ve daha az öpüşmeliyiz”

Koronavirüs salgını nedeniyle, başta turizm ve ulaşım sektörleri olmak üzere, çeşitli sektörlerin, ülke ekonomilerinin olumsuz etkilenmeye başladığını ifade eden İmamoğlu, “Bu virüs ne sınır dinliyor ne de duvar. Ancak her birimizin alacağı tedbir daha önemli. Başta kişisel temizlik ve kişisel tedbir. Sık sık ellerimizi sabunla ve bol suyla yıkamalıyız. Yanımızda kolonya veya dezenfektan taşımalı ve kullanmalıyız. Daha az tokalaşmalı ve daha az öpüşmeliyiz. Hatta, bir süre hiç öpüşmemeliyiz” şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU