Hakan Bayrakçı, Kılıçdaroğlu'nun Engin Özkoç’a "Yanlış yaptın, özür dile" dediğini iddia etti, Öztrak'tan yalanlama ve Özkoç'a destek açıklaması geldi

SONAR Araştırma Şirketi'nin sahibi Bayrakçı, Engin Özkoç’un Meclis kürsüsünde yaptığı açıklamalardan sonra Kılıçdaroğlu tarafından uyarıldığını iddia etti. Öztrak'tan ise isim vermeden Bayrakçı'yı yalanladı

SONAR Araştırma Şirketi'nin sahibi Hakan Bayrakçı, CNN Türk'teki "Akıl Çemberi" programında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Meclis kürsüsünde yaptığı açıklamalardan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarında geçen diyalogu aktardı.

Bayrakçı, Meclis'te yaşanan kavgadan sonra Kılıçdaroğlu’nun Özkoç ile görüştüğünü savundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Özkoç'a yanlış yaptığını ve bu nedenle özür dilemesi gerektiğini söylediğini ileri sürdü.

Bu yöndeki bilginin kendisine sağlam bir kaynaktan geldiği iddiasında bulunan Bayrakçı, devamında şu ifadeleri kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu bilgi bana yeni geldi. Kılıçdaroğlu Engin Özkoç’u çağırıyor. ‘Özür mahiyetinde, çok özür mahiyetinde olmasa da özre yakın bir açıklama yap’ diyor. Özkoç, ‘Yapmam’ deyince, Kılıçdaroğlu ‘Disiplin mevzusu olur, yanlış yaptın’ diyor.  Özkoç da diyor ki; ‘Sen kimi disiplinle tehdit ediyorsun’, Kılıçdaroğlu da ‘Seni ve beni buraya getiren irade git derse senle kol kola girip gideriz’ diyor.

"Grup Başkanvekilimiz sözleri aynen kendisine iade etti"

Bayrakçı'nın iddialarıyla ilgili olarak CHP kanadından cevap Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi.

Çağdaş İş Adamları Platformu'nun bir toplantısı için Kayseri'ye gelen Öztrak, burada Engin Özkoç'un açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Çarşamba günü biz Türkiye'nin gündemlerinin peşindeyken, biraz da Türkiye’nin gündemini değiştirmek için Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, Genel Başkanımızla ilgili olarak Grup Toplantısı'nda hakikaten ağza alınmayacak birtakım sözler sarf etmişti. Grup Başkanvekilimiz de bu sözleri aynen kendisine iade etmişti." diye konuştu.

"Bu sözlerin hiçbir aslı astarı yoktur"

Öztrak açıklamalarında isim vermeden Bayrakçı'nın iddialarına da yer verdi. 

"Bugün sosyal medyaya baktığımızda bizim izlemediğimiz bir televizyon kanalında birtakım senaryolar üretildiğini, Genel Başkanımızla alakalı birtakım aslı olmayan konuşmalar yapıldığına dair bir program düzenlendiğini fark ettik" diyen Öztrak, sözlerini şöyle tamamladı:

Sosyal medyada ortaya çıkan konulardan bunu anlıyoruz. Bu sözlerin hiçbir aslı astarı yoktur. Dün Grup Başkanvekilimiz de açık seçik ifade etmiştir. Ben de daha önceki basın toplantımda söyledim. Genel Başkanımızın, Grup Başkanvekilimizin söylediği sözlerle ilgili 'keşke’ dediği hiçbir şey yoktur. Bunun açık seçik bilinmesi lazım. Dolayısıyla dün akşam söylenen ve bugün sosyal medyada giderek köpürtülmeye çalışılan sözlerin hiçbir aslı astarı yoktur.
 

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye politikasını eleştirenlere yönelik olarak "Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini fitneyle iftirayla lekelemeye çalışan kim olursa olsun haysiyetsizdir, şerefsizdir, alçaltır, haindir" sözleri üzerine CHP’li Özkoç Meclis’te basın toplantısı düzenlemişti.

Toplantıda Erdoğan’ın sözlerine tepki gösteren Özkoç, "Bizim şehitlerimize, 'kelle' diyen kişi haysiyetsizdir, şerefsizdir, onursuzdur, vatan hainidir" ifadelerini kullanmıştı.

Çarşamba günü Meclis’te gerçekleşen İdlib oturumunda CHP'li Engin Özkoç'un meclis kürsüsünde konuşmaya başlaması üzerine AK Parti sıralarından tepkiler yükselmişti.

Görüşmelere verilen 10 dakikalık arada AK Parti ve CHP milletvekilleri birbirinin üzerine yürümüştü.

Arbede sonrası genel kurul salonu karışmış ve milletvekilleri arasında arbede yaşanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU