Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Ne ateşkese güvenelim ne Rusya'ya inanalım

Türkiye'nin İdilb'de Rusya ile vardığı ateşkesi yazan Karahasanoğlu, "Her an, sözlerini çiğneyebileceklerini gözönünde tutarak, oradaki varlığımızı sürdürelim" uyarısında bulundu

Fotoğraf: Yeni Akit

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşesinde İdlib’de Türk askerlerinin şehit olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile imzaladığı, ‘ateşkes’ olarak değerlendirilen anlaşmaya ilişkin görüşlerini ifade etti.

"Ne ateşkese güvenelim. Ne Rusya’ya inanalım" diyen Karahasanoğlu, "Tedbirlerimizi alalım. Oyunun büyük olduğunu bilelim. Her an, sözlerini çiğneyebileceklerini göz önünde tutarak, oradaki varlığımızı sürdürelim" uyarısında bulundu.

"Ateşkes metni ile alakası olmasa da, sivillerin geri dönüşümü ile ilgili cümleler de 3 madde arasına konulmamış olsa da, metnin giriş cümleleri arasında yer aldı" diyen Karahasanoğlu, devamında, "Türkiye, birincisi yeni göç dalgasına muhatap olmaması için tedbirlerin alınması, ikincisi de Türkiye’de bulunan göçmenlerin Suriye’ye geri dönüşü konusundaki tezlerini, Rusya’ya kabul ettirdi" ifadelerini kullandı. Karahasanoğlu, "Bizim, daha başka ne isteğimiz vardı ki?" diye sordu.

Karahasanoğlu yazısını şöyle sonlandırdı:

İçimizdeki dansözlere bakmayın. Onlar, bir bakarsınız, burada kıvırtıyorlar. Bir bakarsınız, Esed’in yanında kıvırtmaya başlamışlar..

Dün dedikleri ile, bugün dediklerini yanyana getirirseniz.. Başınız döner. Tüm bunları belirttikten sonra. Ateşkese güvenelim mi? Rusya’ya inanalım mı?

Tabii ki ne ateşkese güvenelim. Ne Rusya’ya inanalım. Tedbirlerimizi alalım. Oyunun büyük olduğunu bilelim.  Her an, sözlerini çiğneyebileceklerini gözönünde tutarak, oradaki varlığımızı sürdürelim. Ama lütfen dansözlük yapmayalım. Bir sağdan, bir soldan kıvırtmayalım..“Hem İdlib’de ne işimiz var” deyip hem de sskerimiz İdlib’de olduğu halde, oradaki sivillerin teminatı olduğu halde, “Ateşkes ile, askerimiz geri dönüyor” yalanlarını uydurmayalım.

 

Yeni Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU