Dilipak: Kimse Rus'a, İngiliz'e, Fransız'a "Niye Suriye'desiniz" diye sormaz

Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenlere sert müdahale eden Yunan polisini eleştiren Dilipak, “Türkiye’ye milyonlarca insan gelir kapılarımızı açık, onlara binlerce insan gelince kurşun sıkarlar” dedi

Fotoğraf: Twitter

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Medeniyet denilen maskara mahluk!" başlıklı yazısında Avrupa kapılarına dayanan göçmelere Yunanistan güvenli güçlerinin yaptığı müdahaleyi eleştirdi. 

"Türkiye batıya gitmek isteyen göçmenler için kapıları açtı ya, Avrupalılar ne yapacaklarını bilmiyorlar bugün.." diyen Dilipak,  "Türkiye’ye milyonlarca insan gelir kapılarımızı açık, onlara binlerce insan gelince kurşun sıkarlar" dedi. 

Türkiye’nin Suriye’de bulunmasına karşı çıkanları eleştiren Dilipak, şunları kaydetti:

"Kimse Rus’a, İngiliz’e, Fransız’a "Niye Suriye’desiniz" diye sormaz. Dün birlikte olduğumuz kardeşlerimize yardıma gidince "orada ne işiniz var" derler. Derdimizi ne İslam Konferansına, ne Arap Birliğine, ne Afrika birliğine, ne Avrupa Birliğine, ne BM’ye, ne NATO’ya anlatabilirsiniz. Peki bunlar niye var?" 

"BM, NATO neyi çözüyor. ABD, AB gerçekten demokrasi mi istiyor" diye soran Dilipak, yazısında bazı bölümler şöyle: 

Suriye’de ülke halkının yarıdan fazlası ülkeden kaçtı, milyonlarca insan öldü, sakat kaldı. Açıkça savaş suçu işleniyor. Kimsenin kılı kıpırdamıyor. Birileri gittikleri ülkede kriz çözmek için değil, kendilerinin oradaki varlığını sürdürebilmek için kontrol edilebilir bir kriz stratejisi ile krizin sürekliliğini sağlamak için orada bulunuyorlar. Bu Irak, Suriye, Afganistan, Yemen, şimdi de Libya için böyle.

Aslında BM, NATO, Uluslararası Ceza Mahkemesi, BM, BMGK, UNHCR, WHO, IMF ve Dünya Bankası gibi örgütler ömrünü tamamlamış gibi gözüküyor. Türkiye ile ABD ve AB ile ilişkiler, ne ittifaka ve dostluğa sığar. NATO için ittifak dışı İsrail her zaman çok daha önemli ve öncelikli. 

Evet o Medeniyet denilen "maskara mahluk", o "tek dişi kalmış canavar" Kızılderilileri yok etti, kara derilileri köleleştirdi, sarı ırkı sömürgeleştirdi, yetmedi mi? "Mim"i düşmüş bir "Medeniyet" bu.

 

Yeni Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU