Sağlık Bakanı Koca tepkili: Uydurma

Koca, “Son dakika” bir habere Twitter’dan yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir Nayn.Co isimli bir Twitter adresinin “Son Dakika / Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Akşam Çok Önemli Bir Basın Açıklaması Yapacak” ifadeleriyle yaptığı habere tepki gösterdi.

“Bu akşamki programımda bir basın açıklaması yok. Haber uydurmadır” diyen Koca, “Acaba diyorum, bu akşamı, arkadaşlarımla, Koronavirüsle ilgili uydurma haberleri nasıl önleyeceğimiz konusuna mı ayırsam?” ifadesini kullandı.


Koca sık sık koronavirüs ile ilgili teyit edilmemiş bilgilere tepki gösteriyor ve resmî açıklamalarının dikkate alınmasını istiyor.

3 binden fazla kişi hayatını kaybetti

Tüm dünyada 3 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs hem Sağlık Bakanlığı hem de Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye’de görülmedi.

Çin ana karasında 3 bin 42, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 2, İtalya'da 148, İran'da 107, Güney Kore'de 43, Japonya'da 12, ABD'de 14, Fransa'da 7, Irak 3, İspanya 3, Avustralya 2, İsviçre, İngiltere, San Marino, Tayland, Tayvan ve Filipinler'de de birer kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Dünya genelinde virüs teşhisi konan 55 bin 186 kişi, tedavisinin ardından iyileşerek taburcu oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU