İki intihar bombacısı Tunus'taki ABD Büyükelçiliği yakınlarında saldırı düzenledi

Motosikletli iki militanın gerçekleştirdiği saldırıda 5 polis memuruyla bir sivil yaralandı

Tunuslu yetkililer, başkent Tunus’taki ABD Büyükelçiliği yakınlarında iki erkeğin kendilerini havaya uçurmasıyla bir polis memurunun yaşamını yitirdiğini ve birçok kişinin yaralandığını teyit etti.

İçişleri Bakanlığı, iki militanın kendilerini öldürerek gerçekleştirdikleri saldırıda 5 polis memuruyla bir sivilin hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

Tunus resmi haber ajansı TAP, ağır yaralanan emniyet görevlilerinden birinin daha sonra hayatını kaybettiğini İçişleri Bakanlığı'nın duyurduğunu aktardı.

ABD Büyükelçiliği, Facebook’tan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Acil durum çalışanları Tunus’taki ABD Büyükelçiliği yakınlarında meydana gelen bir patlamaya müdahale ediyor. Lütfen bölgeden sakınınız ve gelişmeler için yerel medyayı takip ediniz.

Sosyal medyaya yüklenen fotoğraflarda büyükelçilik dışındaki araçların patlama yüzünden hasar aldığı görülüyor. Twitter’a yüklenen bir videoda da birçok polisin patlamadan sonra ABD Büyükelçiliği’ne doğru koştuğu görülüyor.

Reuters’a konuşan Amira adlı bir esnaf, “Çok şiddetli bir patlama duyduk, sonra motosikletiyle polise doğru giden teröristin kalıntılarını yerde gördük” dedi.

Büyükelçilik, başka ülkelerin çok sayıda diplomatik temsilciliğinin de bulunduğu Berges du Lac bölgesinde.

Tunus’taki Britanya Büyükelçiliği bölgedeki seyyahlara “uyanık olmaları ve yerel güvenlik makamlarının önerilerini izlemeleri” tavsiyesinde bulundu.

Büyükelçilik güncellenen seyahat uyarısında, “Tunus’taki Britanya Büyükelçiliği yerel yetkililerle temas halinde ve ABD Büyükelçiliği yakınlarında intihar saldırısı haberlerinin ardından acilen daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.
 

 

Tunus polisi bölgeyi kordon altına alırken, soruşturma sırasında yakındaki Tunus Amerikan Okulu da kapatıldı. 

Bölgedeki bir görgü şahidi, sağlık görevlilerinin yaralı güvenlik güçlerini tedavi etmek için olay yerine intikal ettiğini söyledi.

Tunus, özellikle de 2015’te bir sahil beldesinde ve popüler bir müzede çok sayıda turistin hayatını kaybettiği iki büyük saldırının ardından zarar gören turizm endüstrisiyle terör saldırılarına karşı savunmasız durumda.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU