2019’da Türkiye’de ölümlü trafik kazasının olmadığı tek il belli oldu

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Söğüt, geçen yıl polis sorumluluk alanında ölümlü trafik kazası olmayan tek ilin Hakkari olduğunu söyledi

Ülkenin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Hakkari, yüz ölçümü bakımından Türkiye’nin 47. büyük şehri.

2019 nüfus verilerine göre 280 bin 991 kişinin yaşadığı Hakkari, kalabalık olarak ise ülkenin 62. büyük kenti olarak biliniyor.

Yoğun kar yağışının gözlemlendiği şehirde kar yedi ay boyunca yerde kalır. Kimi yerlerde kar kalınlığı 2 metreyi geçtiği bile oluyor. 

Kentte yaşayanlar yoğun kar yağışı nedeniyle araçlarını günlerce yerinden hareket ettiremiyor. 

 

2019’da Türkiye’de ölümlü trafik kazasının olmadığı tek il belli oldu
2019’da Türkiye’de ölümlü trafik kazasının olmadığı tek il belli oldu / Fotoğraf: AA

 

Hem iklim şartları hem de şehir merkezinin küçüklüğü, Hakkari’yi 2019'da ölümlü trafik kazasının olmadığı tek il yaptı.

Kent, bir yıl boyunca ölümlü trafik kazasının olmamasının yanı sıra en az trafik cezasının kesildiği şehri olarak kayıtlara geçti.

Verilen eğitimler sayesinde ölümlü kazalar olmadı

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Belediye Zabıta Müdürlüğü’nden üst düzey yetkililerinin katılımıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün konferans salonunda, Hakkari’deki servis şoförleriyle öğrencilerin güvenli taşınması konulu seminer düzenlendi. 

Seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahraman, verilen eğitimler sayesinde ölümlü kazaların olmadığını ve sürücülere yönelik eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

 

2019’da Türkiye’de ölümlü trafik kazasının olmadığı tek il belli oldu
2019’da Türkiye’de ölümlü trafik kazasının olmadığı tek il belli oldu / Fotoğraf: AA

 

En az ceza yiyen sürücüler kategorisinde Hakkarililer ön sıradadır”

Yaklaşık 2 buçuk yıldır Hakkari’de görev yaptığını belirten İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser İsa Söğüt, “2019 yılı polis sorumluluk alanında ölümlü trafik kazası olmayan tek il şu an Hakkari. En az ceza yiyen sürücüler kategorisinde de Hakkarililer ön sıradadır” dedi.

Kurallara uyan ve duyarlı Hakkari halkına teşekkür eden Söğüt, “İnşallah bu şekilde de devam eder ve 2020 yılını da kazasız bitiririz. Bu çıtayı artık hiç düşürmemeye çalışalım. Bundan da sizin emeğiniz çok olacak, çünkü yollarda sürekli araç kullanıcısı olarak devam ediyor ve ekmeğinizi buradan kazanıyorsunuz” diye konuştu.

 

2009-2018 yılları arası trafik kazası tablosu
2009-2018 yılları arası trafik kazası tablosu

 

10 yılda 52 binden fazla kişi hayatını kaybetti

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 2009-2018 yılları arasında 12 milyon 19 bin 403 trafik kazası meydana geldi.

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası sayısı 1 milyon 580 bin 480 olurken, 10 milyon 438 bin 923 kaza maddi hasarla sonuçlandı.

Türkiye’de son 10 yılda trafik kazalarından dolayı 52 bin 95 kişi hayatını kaybederken, 2 milyon 694 kişi de yaralandı.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU