Biden'a yüklenen Sanders, Demokrat seçmene seslendi: Kimin tarafındasınız?

Eleştiriler Michael Bloomberg'in yarıştan çekilip ve eski başkan yardımcısını destekleme kararının ardından geldi

Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için önemli olan Süper Salı'yı Biden kazanmıştı (Reuters)

Bernie Sanders, yarışta öne geçen Demokrat aday adayı Joe Biden'a iğneli eleştirilerde bulundu. Sanders, Biden'ı zenginlerin finansal desteğini almakla suçladı, yoksulların ve çalışanların çıkarlarına öncelik verme konusunda aciz olduğunu söyledi.

Seçim yetkililerinin Sanders'ın Süper Salı'da (ABD başkanlık önseçimlerinde diğer günlere kıyasla en çok eyalette seçimlerin yapıldığı gün -çn) eski başkan yardımcısının aldığı on eyalete karşılık dört eyalette kazanacağını doğrulamasının ardından Vermont senatörü geride kalarak kendini yarıştaki yerini korumak için mücadele ederken buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1981'de belediye başkanlığına seçildiği Vermont eyaletinin Burlington şehrinde kendisini destekleyenlere hitap eden Sanders, iki aday arasındaki yarışın “hangi taraftasın” sorusuna verilecek cevap olduğuna ikna etmeye çalıştı.

Sanders “Çalışan insanların yanında mısınız, kurumsal seçkinlerin açgözlülüğüne ve yolsuzluğuna karşı direnmeye istekli misiniz? Yoksa seçimleri satın almaya çalışan milyarderlerin ve şirketlerin mi yanındasınız?” ifadelerini kullandı.

Sanders'ın milyarder Michael Bloomberg'in 500 milyon dolarlık (yaklaşık 3 milyar TL) adaylık kampanyasını bitirip Biden'ı desteklemeye karar vermesinden haberi yok gibi görünüyordu. Kendini ondan ayıran başka bir örnek olarak “Joe”nun artık Bloomberg'in desteğini alacağını söyledi.

 

 

Sanders “Yakın tarihte tüm siyasi müesses nizamı karşısına alan bir kampanya olmamıştı. Bu bizi mağlup etmek için telaş içinde çalışan bir müesses nizam” diye konuştu.

Onu yenmeye çalıştığını söyledikleri arasında, kendisini hedef alan siyasi reklamlara milyonlarca dolar harcayan siyasal eylem komitesi The Big Tent Project de var. 

Sanders, “Kurumsal dünya tarafından desteklenen bir başkanın bu ülkede emekçi ailelerin, orta sınıfın ve düşük gelirli insanların fazlasıyla ihtiyaç duyduğu değişiklikleri getireceğine gerçekten inanan kimse var mı?” diye ekledi.

Sanders salı günü kötü bir performans sergileyen Elizabeth Warren'la konuştuğunu da söyledi. Yakında yarıştan çekileceğine dair yaygın tahminler olsa da çekildiği durumda hangi adayı destekleyeceği konusu çok daha belirsiz.

Biden şimdi ayın ilerleyen günlerinde aralarında Florida da bulunan başka eyaletlerde yapılacak bir dizi önseçimde ivme kazanmış görünüyor. Warren'dan gelecek destek ona mühim bir can simidi olabilir.

Sanders yine de "(Warren'ın) karar vermesi için gereken zamana ve mekana saygı duymanın" doğru olacağını söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU