CHP: Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 5 kuruşluk dava açıyor

CHP sözcüsü Faik Öztrak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 5 kuruşluk dava açacağını açıkladı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Grup Başkanvekil Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı ifadeler ve Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında CHP'ye yönelik sözleri ile ilgili konuşt.

Öztrak, "Saray'dan geldiği anlaşılan bir emirle Engin Özkoç'a planlı bir saldırı ve linç girişimi gerçekleştirildi" dedi, "Kimse partimizin bu hakaretleri içine sindirmesini bekleyemez. Engin Özkoç aynı ifadeleri kullanarak iade etmiştir. Genel Başkanımız, AK Parti Genel Başkanı'na ederince dava açmaktadır. Erdoğan'a 5 kuruşluk dava açmaya karar vermiştir" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ile CHP'li milletvekilleri arasındaki gerilime değinen Öztrak, "Dün TBMM'de son derece utanç verici bir olay yaşadık. Saray'dan geldiği anlaşılan bir emirle Engin Özkoç'a planlı bir saldırı ve linç girişimi gerçekleştirildi. AK Parti grubu tarafından gerçekleştirilen bu planlı saldırıyı şiddetle lanetliyoruz" dedi.

Öztrak sözlerini şöyle devam ettirdi:

AK Parti Genel Başkanı, cumhurbaşkanlığı koltuğunun arkasına saklanarak hiçbir edep sınırı gözetmeden sayın genel başkanımıza hakaret etmiştir Şerefiz, hain, alçak deyince sert konuşmuş oluyor cumhurbaşkanı yandaş medyaya göre. Kendi gazeteleri açıkça bunu yazmış AK Parti Genel Başkanı'na soruyoruz; 'Askerimizi hava üstünlüğü olmadan neden İdlib'de dar bir bölgeye hapsoldunuz?' Cevap: 'Bunu soran şerefsizdir?' Biz bu soruları milletimiz adına soruyoruz.

İkinci 5 kuruşluk dava

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Şubat'ta 'FETÖ'nün siyasi ayağı' tartışmasında kendisine 500 bin TL'lik dava açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yine 5 kuruşluk karşı dava açmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2011'den sonra Kılıçdaroğlu'na açtığı 37 farklı tazminat davası var. 

Bu davalardan 15'i sürüyor, kesinleşen 21 davadan 18'i Kılıçdaroğlu lehine sonuçlandı. 

CHP lideri bugüne dek yerel yargı süreçleri tamamlanan ve AİHM'e taşıdığı üç davada 20 bin TL tazminat ödemişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu yalan siyaseti yapıyor, davaların hepsini kazanıyorum" demişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU