Koronavirüsten spor organizasyonlarına engel: İtalya'da maçlar seyircisiz oynanırken İran'da tüm müsabakalar ertelendi

Yeni tip koronavirüsün İtalya'da yayılmasının önüne geçmek için Serie A karşılaşmalarının seyircisiz olarak oynatılacağını duyururken İran, tüm maçların 20 Mart'a ertelendiğini açıkladı

Fotoğraf: AA

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, İtalya ve İran'da futbol ve basketbol organizasyonlarını büyük ölçüde etkiledi. İtalya'da birçok maç seyircisiz oynanırken İran, ülkedeki tüm futbol müsabakalarını ileri bir tarihe erteledi.

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), yeni tip koronavirüsün ülkede yayılmasının önüne geçmek için hazırlanan başbakanlık kararnamesi doğrultusunda Birinci Futbol Ligi Serie A karşılaşmalarının seyircisiz olarak oynatılacağını duyurdu.

 

İtalya- AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

FIGC’den yapılan açıklamada, federasyonun İtalyan hükümetinin koronavirüs salgınıyla mücadele etmek ve halk sağlığını korumak için uygulamaya koyduğu hükümleri ve diğer bilgilendirmeleri dikkate aldığı, Serie A Birliği tarafından düzenlenen tüm karşılaşmalarda başbakanlık kararnamesinin ilgili hükümlerinin uygulanacağı bildirildi.

Açıklamada, buna göre kararnamede belirtildiği üzere, spor müsabakalarının kesintiye uğramasını önlemek için karşılaşmaların seyircisiz oynatılmasına karar verildiği ifade edildi.

Hükümetin 4 Mart tarihli kararnamesinin, aksi bir tarih belirtilmedikçe 3 Nisan’a kadar geçerli olduğu, İtalyan basınında bunun da Serie A’da tribünlerin 1 ay kadar kapalı kalacağı anlamına geldiği belirtildi.

Ayrıca bu akşam Napoli ile Inter arasında oynanması planlanan İtalya Kupası maçının ileri bir tarihe ertelendiği kaydedildi.

 

İran koronavirüs-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

İran'da tüm maçlar ertelendi

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle futbol maçları ertelendi. 

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya göre, Korona'yı Önleme ve Mücadele Merkezi tarafından alınan karar uyarınca, 1, 2 ve 3. lig futbol müsabakaları 20 Mart Cuma gününe kadar askıya alındı.

Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülkede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 92'ye, vaka sayısının ise 2 bin 922'ye yükseldiğini duyurmuştu.

 

Maccabi-AnadoluEfes-AA.jpg
Seyircisiz oynanacağı açıklanan Maccabi FOX-Anadolu Efes karşılaşmasında tribünlerde yer alan taraftarlar dikkati çekti / Fotoğraf: AA

 

Basketbolda da etkisini sürdürüyor

THY Avrupa Ligi'nin 28. haftasında İspanya ekibi Valencia'nın İtalya temsilcisi AX Armani Exchange Milan'ı ağırlayacağı karşılaşma, yeni tip koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanacak.

THY Avrupa Ligi internet sitesinden yapılan açıklamada, İspanya hükümetinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yayma riski taşıyan ülkelerden gelen takımların maçlarına taraftar alımını yasaklaması sebebiyle Valencia-AX Armani Exchange Milan karşılaşmasının seyircisiz oynanacağı duyuruldu.

 

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında oyuncu, teknik heyet, hakem, sağlık ekibi, salon ve yayıncı kuruluş çalışanlarının mümkün olabilecek en az sayıyla mücadelede görev yapacağı belirtildi.

THY Avrupa Ligi'nde Türk temsilcisi Anadolu Efes'in İsrail ekibi Maccabi Fox ile dün akşam oynadığı müsabakanın seyircisiz oynanacağı açıklansa da tribünlere seyircilerin alındığı görüldü.

 

 

Anadolu Efes, rakibine deplasmanda 77-75 mağlup oldu.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU