Lufthansa, koronavirüs nedeniyle 150 uçağını yere çekiyor

Alman havayolu şirketi, 24 Nisan'a kadar Çin'e uçuşlarını askıya aldığını duyurmuştu

Fotoğraf: Reuters

Alman havayolu şirketi Lufthansa, korona virüsü nedeniyle 150 uçağın yere çekileceğini açıkladı.  

Alman havayolu şirketi Lufthansa tarafından yapılan açıklamada, 150 uçağın 25'inin kıtalararası uçuşlarda kullanılan uçaklar olduğu ifade edilerek, "Olağanüstü koşulları karşılayacak şekilde planlarımızı dinamik olarak ayarlıyoruz" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen hafta 23 uçağın yere indirildiğini kaydeden Alman havayolu şirketi, son olarak 24 Nisan'a kadar Çin'e ve 30 Nisan'a kadar Tahran uçuşlarını askıya aldığını duyurmuştu.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgınında 3 bin 203 kişi hayatını kaybetti. 

Çin ana karasında 2 bin 981, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 2, İtalya'da 79, İran'da 77, Güney Kore'de 33, Japonya'da 12, ABD'de 9, Fransa'da 4, San Marino, İspanya, Irak, Avustralya, Tayland, Tayvan ve Filipinler'de de birer kişi koronavirüs yüzünden öldü.

Salgın, enfekte vaka sayısı, can kaybı ve yayılma hızı bakımından son 20 yılda etkili olan diğer küresel koronavirüs salgınlarını geri bırakmakla birlikte, ölüm oranı bakımından daha düşük bir seyir izliyor.

93 binden fazla insanı etkileyen hastalığa yakalanan 50 bin 690’ının iyileştiği açıklandı.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU