R2-D2 biyonik kollu 11 yaşındaki çocuk, Luke Skywalker'la tanıştı

Hamill, "Sen gerçek bir kahramansın. Güç hep seninle olsun" dedi

Star Wars hayranı çocuk yeni kolunu Skype üzerinden aktör Mark Hamill'e gösterdi (Open Bionics)

11 yaşındaki Star Wars hayranı yeni sahip olduğu R2-D2 biyonik kolu bizzat Luke Skywalker'a gösterdi.

Floridalı Bella Tadlock, "engelleri süper güçlere dönüştürmeyi amaçlayan" Bristol merkezli Open Bionics şirketinin ürettiği biyonik "Kahraman Kolu" için yaklaşık 14 bin dolar (yaklaşık 85 bin TL) bağış topladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Okul çağındaki kızın bağış kampanyası kasımda Star Wars aktörü Mark Hamill'in de dikkatini çekmiş ve ünlü oyuncu kızın talebini 3,6 milyon takipçisinin görmesi için reweet'lemişti.

Şimdiyse Bella, favori karakteri R2-D2 tarzı gelişmiş çoklu kavramalı kolun ABD'deki ilk sahibi oldu.

Star Wars hayranı Bella, yeni kolunu Skype üzerinden Hamill'e gösterme fırsatı da buldu. Görüşmede Bella yeni eliyle bir şişeyi kaldırdığını gösterdi.

Mark, "Bu harika. Çok fantastik. Bunu başarabildiğin için çok mutluyum. Star Wars hayranı olduğunu duydum. Ama sana bir şey diyeyim mi, asıl ben senin büyük bir hayranınım. Seninle çok gurur duyuyorum. Buna 'Kahraman Kol' diyorlar çünkü sen gerçek bir kahramansın. Güç hep seninle olsun" dedi.
 


Kalan uzuvdaki kasların sinyallerini algılayarak çalışan kol, Open Bionics tarafından üretilen bir dizi kahraman koldan sadece biri.

Şirketin, biyonik kol çeşitleri için Star Wars temalı tasarımlar üretmek üzere Lucasfilm'le telifsiz lisans anlaşması bulunuyor.

Yeni protez kolu hakkında konuşan Bella, "Şimdi iki elim var. Çok heyecanlıyım. Bisiklete binebilecek, mutfak işi yapabilecek, arkadaşlarım gibi olabileceğim. Parmaklarımı büküp bir şeyleri kaldırabilmek gerçekleşen bir rüya" dedi.

Bella parmaksız bir sağ el ve sağ kolundan daha kısa bir sol kolla doğdu.

Bir dizi operasyon sonrası şimdi sağ elinde üç parmak ve bir başparmak olan Bella, sol eli için de cerrahi olmayan bir seçenek arzu etti.

Bella'nın annesi Pamela Tadlock, kızının yeni kolunun "hayatını tamamen değiştirdiğini" belirtti.

Anne Tadlock, "Isabella'yı birkaç haftalıkken evlat edindiğimizden beri çok büyük engellerin üstesinden geldi ve bir sürü ameliyata katlandı" dedi.

Şimdi cerrahi müdahale ve acı olmaksızın bir ele sahip oldu. Open Bionics ve Hanger Kliniğine çok minnettarım. Bella elini kaybeden ve kendisi gibi evlatlık alınan Luke Skywalker'ı bu yüzden seviyor.

Open Bionics kurucu ortağı Samantha Payne, Bella'nın yeni R2-D2 kolunu sevmesi sebebiyle şirket olarak çok memnun olduklarını ifade etti.

Farklı uzuvlu çocuklara dünya çapında rol model olan Mark Hamill'in, bu çocukların galaksinin en büyük kahramanlarından birinin hayranlığını ve desteğini kazandıklarını bilmesi için bu kadar proaktif biçimde çalışması harika bir şey.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU