Sedat Peker’in Akşener tweetleri, barmen cinayetini gündeme getirdi

Cumhur ittifakı yanlılarına seçim öncesi silahlanma çağrısı yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Sedat Peker’in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le ilgili tweetleri tartışma yarattı

Sedat Peker'in ismi, 22 yıl önce işlenen barmen cinayetinde azmettirici olarak geçmişti

Organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Sedat Peker hakkında, Cumhur ittifakı yanlılarına seçim öncesi silahlanma çağrısı yaparak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten soruşturma açılmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medyadan yükselen tepkilere paralel olarak bir açıklama yapmış, Peker'in çağrısıyla ilgili İçişleri Bakanı'nı göreve davet etmişti.

Peker dün hakkında açılan soruşturmanın ardından, twitter hesabından  Akşener’le ilgili üstü kapalı iddialar içeren paylaşımlarda bulundu.

 

 

Barmen Oğuz Atak’ın, TGRT'de yayınlanan bir haberde sırtındaki 'Allah' dövmesi ile görünmesinin ertesi günü Bebek’te öldürülmesi olayını hatırlatan Peker, şu tweeti paylaştı:

“Parti Başkanı Meral Akşener suç duyurusunda bulunacaksa, 1997'de işlenen barmen cinayetinin hemen sonrasında kendisi İçişleri Bakanı'yken, ortak tanıdığımız birinin gizli organizasyonuyla, benimle niçin görüştüyse, asıl bunun için suç duyurusunda bulunmalıdır”

Peker ikinci paylaşımında ise bu kez Akşener ile birlikte katıldığı bir sünnet düğününe gönderme yaptı.

“Meral Akşener suç duyurusunda bulunacaksa, İzmit'teki Welborn Otel'de Gürkan Turizm'in sahibinin oğlunun 2014 yılındaki sünnet düğününde, yerel televizyoncuların kameralarının kapattırılmasını düğün sahibinden isteyerek, bir kenarda birçok şahidin huzurunda benimle kulaktan kulağa ne konuşmuştur? Bence bununla ilgili suç duyurusunda bulunması daha doğru olacaktır”

Barmen cinayetinde Peker ismi geçti, soruşturma açılmadı

Ortaköy'deki She Bar'da barmen olarak çalışan Oğuz Atak, TGRT'de, sırtındaki “Allah” dövmesiyle ilgili görüntülerinin yayınlanmasının ertesi 5 Mayıs 1997 günü Bebek Parkı'nda köpeğiyle yürürken silahla öldürüldü.

Olaydan sonra teslim olan sanıklardan Hüseyin Ulaş kasten adam öldürmek ve ruhsatsız silahtan 31 yıl, Alaettin Polat ise 16 yıl hapis istemiyle yargılandı.

İki ismin Sedat Peker’in adamları olduğu ve onun azmettirmesiyle cinayetin işlendiği öne sürüldü fakat kendisiyle ilgili bir soruşturma yapılmadı.

Öte yandan Peker’in avukatı Ömer Yeşilyurt adliyede cinayetle ilgili basına bir açıklama yaparak müvekkilinin olayla ilgisi bulunmadığını fakat kendisinin bu cinayete hiç üzülmediğini açıkladı.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklardan Hüseyin Ulaş’ı 18 yıl 6 ay, Alaettin Polat’ı ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

 


Barmenin ailesi, TGRT’den tazminat kazandı

Anne Şükran Atak ve baba Kenan Atak 4 Mayıs 1997 tarihinde TGRT ana haber bülteninde yayınlanan görüntü ve kasıtlı beyanların, oğulları Oğuz Atak'ın ölümüne yol açtığını ve kişilik haklarını ihlal edici olduğu gerekçesiyle tazminat davası açtılar.

Atak çifti İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yaptıkları başvuruda, Huzur Radyo Televizyon A.Ş., TGRT Sorumlu Müdürü Murat Keskin ve TGRT Haber Sunucusu H. Tunç Tuncel'den 20 milyar lira manevi tazminat talebinde bulundu.

Mahkeme, TGRT’yi, 5'i anneye, 5'i de babaya olmak üzere 10 milyar lira manevi tazminatı faiziyle beraber ödemeye mahkum etti.

Sünnet düğününde kirvelik yapmış

Peker’in ikinci tweetinde belirttiği ve Meral Akşener’in de katıldığı öne sürülen sünnet düğünü 5 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilmiş.

Sedat Peker Kocaelispor’un eski Başkanı, Gürkan Turizm’in sahibi Serhan Gürkan’ın oğlunun İzmit’teki Wellborn otelinde yapılan sünnet töreninde kirvelik yapmış.

DAHA FAZLA HABER OKU