Esad: Türkiye'ye karşı düşmanlık yapmadık, hayati ortak çıkarlarımız var

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Russia 24 kanalına röportaj verdi

Fotoğraf: MinnPost

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Russia 24 kanalına verdiği röportajda Türkiye ile ilişkilere değindi. Arapça kısmında yer alan habere göre Esad,

"Suriye, Türkiye'ye karşı hiçbir düşmanlık yapmadı. Mevcut anlaşmazlık mantıksız" diyen Esad Türkiye'ye karşı hiçbir düşmanca tavır içinde olmadığını ifade edip ortak çıkarlara işaret etti:

Türkiye ile hayati ortak çıkarlarımız var. Tarihsel olarak kültürlerimiz arasında etkileşim oldu. (Bu yüzden) Aramızda ciddi farklılıkların olması mantıksız  Suriye, Türkiye'ye karşı hiçbir düşmanca tavır içerisinde olmadı. Suriye'nin Türk halkına karşı herhangi bir düşmanca eylem gerçekleştirmediğini savunan Esad, "Suriye, Türk halkına karşı büyük veya küçük hangi düşmanca eylemi gerçekleştirdi? Böyle bir şey yok. Suriye-Türkiye evlilikleri, aileleri var, hayati öneme sahip ortak çıkarlar var. Kültürlerin birbirleriyle iç içe olması geçmişe dayanıyor, bu nedenle Türk halkıyla bizim aramızda ciddi görüş ayrılıkları olması mantıklı değil" dedi. Esad, "Tabii ki Türklerden bahsederken kardeş halk gibi bahsediyoruz. Şimdi Türk halkına soruyorum; Suriye'yle sorununuz ne? Uğruna Türk vatandaşlarının ölmek zorunda olduğu ne gibi bir sorun var?" diye ekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU