ÖSO, PUBG oynayan savaşçılarını örgütten atacak

Tüm dünyada oynanan savaş oyunu PUBG, Suriyeli muhalifleri de etkisi altına aldı. ÖSO’ya bağlı Semerkant Tugayı, savaşmak yerine savaş oyunu oynayan üyelerine uyarıda bulunarak örgütten atmakla tehdit etti

Suriye’de savaşan rejim karşıtı Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Semerkant Tugayı, savaşçılarına PUBG isimli savaş oyununu oynamayı yasakladı.

PUBG, online olarak da oynanabilen bir savaş oyunu. Tüm dünyayı etkisi altına alan PUBG’nin dünya genelinde milyonlarca oyuncusu bulunuyor. 

Bu savaş oyunu 2011’den bu yana şiddetli bir iç savaşın yaşandığı ve yüz binlerce kişinin hayatına mal olan iç savaşa rağmen Suriye’de de yaygınlık kazandı. Suriye rejimiyle mücadele eden muhalif savaşçıların da bu oyuna ‘bağımlı’ hale gelmesi üzerine örgütlerin yönetimleri tedbir almaya başladı. 

ÖSO’ya bağlı Semerkant Tugayı idari bir karar yayınlayarak bu oyunun oynanmasının yasaklandığını bildirdi. 

 

 

Tugay Komutanı Abdulgani Maruf imzasıyla yayınlanan kararda, oyun “Allah’ın razı olmadığı boş bir vakit kaybı” olarak nitelendirildi. Bu oyunu oynayanların görevlerini aksattığını belirten tugay komutanı Maruf, oyunu oynamakta ısrar edenlere önce para cezası verileceği, durumun tekrarının ardından ise oyunun yüklü olduğu telefonun sahibinin örgütten atılacağı uyarısında bulundu.

Oyunun yasaklandığı karara, komutan veya asker olarak herkesin uyması istendi.

Suriye kuzeyinde faaliyet gösteren Semerkant Tugayı, diğer ÖSO bileşenleriyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat Kalkanı ve Zeytindalı harekatlarına da katılmıştı. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU