Sanatseverler mart boyunca “Modern Sanat Nasıl Okunur?” sorusunun cevabını arayacak

Seda Yavuz ile Modern Sanat Nasıl Okunur? dersleri 5 Mart-26 Mart Perşembe günleri 19.00-21.00 saatleri arasında Narmanlı Sanat’ta gerçekleşecek

(Narmanlı Sanat)

Narmanlı Sanat, sanatseverleri günümüz modern sanatını anlamak için 19. yüzyıldan başlayan ve bugüne uzanan bir yolculuğa davet ediyor.

4 hafta sürecek Seda Yavuz ile Modern Sanat Nasıl Okunur? dersleri 5 Mart-26 Mart Perşembe günleri 19.00-21.00 saatleri arasında Narmanlı Sanat’ta gerçekleşecek.

Seda Yavuz ile Modern Sanat Nasıl Okunur? derslerinde Maurizio Cattelan’ın çok konuşulan “Muz”unu çözümlemeye yarayacak temel taşlar oluşturuluyor. Bunun için 19. yüzyılda fotoğraf makinasının sanat tarihine verdiği yönden başlayarak dönemin Paris’ine, empresyonistlere ve resmin yeni kurgulanma şekline odaklanılıyor ve ilk hafta “Modernizm ve Baudelaire’in Paris’i” başlığı altında merceğe alınıyor.

İkinci haftaysa dadaizm ve sürrealizm akımlarının ortaya çıktığı I. Dünya Savaşı’ndan soyut dışavurumculara uzanan, Marcel Duchamp, Man Ray, Salvador Dali, André Breton, Jackson Pollock gibi sanatçıların işleriyle “Sanat Bir Oyun mudur?” sorusuna yanıt aranıyor.

Cevap bir hafta sonra geliyor. “Sanat Bir Oyundur”. Bu derste II. Dünya Savaşı’ndan sonra Amerika merkezli sanat hareketleri tartışılıyor. Özellikle Fluxus hareketine odaklanarak Yoko Ono ve Joseph Beuys’un performanslarından örneklerle, bir oyuna dönüştürdükleri deneyim alanları irdeleniyor.

Son haftaysa “Sanat ‘Benim’ İçindir!” diyerek iki kadın sanatçı merceğe alınıyor. Frida Kahlo’nun günlük gibi oluşturduğu resimlerinden sanatın fırçadan, tuvalden bağını tamamen kopardığı ve bedene yöneldiği performans sanatına; Marina Abramoviç’e uzanıyor.

Kahlo yaşadıklarını yeni bir gerçeklik yaratarak ifade ediyor, Abramoviç yaşamını sanatla görünür kılıyor.

Sabancı Müzesi’nde devam edecek Abramoviç sergisini bilerek gezmek isteyenler için sanat ve gerçek arasındaki ince çizgi üzerinde, sanatla yeni bir anlam evreni oluşturmak tartışılıyor.  

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU